<strong>FJERNER VORTER:</strong> Sover du med bananskall på føttene kan dette fjerne fotvortene dine.  Foto: Getty Images
FJERNER VORTER: Sover du med bananskall på føttene kan dette fjerne fotvortene dine. Foto: Getty Images Vis mer

Akne

Derfor er banan en genial frukt

Kan spises og brukes til skjønnhetspleie.

Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke tilfeldig at banan er den mest populære frukten i Norge. Banan metter godt, og inneholder mange forskjellige næringsstoffer.

Bananen kan brukes til det meste. Den egner seg godt både som et raskt mellommåltid, i salater og til dessert.

Men det mange ikke vet er at bananer også kan brukes til å kurere en rekke plager.

LES OGSÅ: Småsulten? Ta en banan!

<strong>KVISEFJERNING:</strong> Å smøre kvisene dine med en bit banaskall kan være en effektiv måte å fjerne dem på.  Foto: Colourbox.com
KVISEFJERNING: Å smøre kvisene dine med en bit banaskall kan være en effektiv måte å fjerne dem på. Foto: Colourbox.com Vis mer

Hjelper mot kviser

Er det ikke typisk at det alltid dukker opp en kvise når det passer aller dårligst? Når du skal på date, på en stor fest eller på et viktig jobbmøte.

Det fins dessverre ingen mirakelkurer som kan fjerne kvisen over natten, men ifølge Naturesnurtureblog.com finnes det noe som er nesten like bra.

Og alt du trenger er en banan!

Slik gjør du:
Skjær av en bit av bananskallet og gni den fuktige siden på kvisen og området rundt den i noen minutter. Når skallet har blitt brunt kan du kaste det.

Etter påføring vil huden absorbere vitaminene og næringen fra skallet. Etter en halvtime vil kuren ha trukket godt inn og du kan vaske huden med varmt vann. Gjentar du prosessen hver morgen og kveld i tre dager vil du etter hvert se betydelig forskjell.

Dersom du ikke er interessert i å kjøpe dyre hudpleieprodukter er denne metoden verdt et forsøk.

LES OGSÅ: Slik tar du knekken på kvisene

(Saken fortsetter under bildet)


Banan i håret

Vi kvinner bruker tusenvis av kroner på skjønnhetspleie og hårprodukter hvert år. Alt for å få blanke lokker og se best mulig ut.

I stedet for å kjøpe dyre hårprodukter kan du pleie håret ditt med en hjemmelaget, billig og næringsrik hårkur. De få ingrediensene du trenger finner du hjemme i kjøleskapet.

Det høres kanskje ikke så fristende ut med masse bananmos i håret, men det er faktisk en av naturens beste oppskrifter på en sunn, billig og effektiv kur som skal gjøre håret mer glansfullt. Bananer inneholder nemlig mye kalium, som skal gi både ekstra glans og elastisitet.

Det eneste du trenger er én banan og slik gjør du:

Mos bananen med en gaffel, til den er helt fri for klumper. Det er viktig at det er ikke er noen klumper ettersom de vil sette seg fast i håret og er nesten helt umulig å få ut.

Masser blandingen godt inn i håret fra rot til spiss. Slapp av i et kvarters tid med bananmosen i håret og avslutt med å vaske det med sjampo.

LES OGSÅ: Så ofte bør du kure håret

Fjerner vorter

Vorter er et velkjent problem, så her finnes det mange gode, gamle kjerringråd. Om de virker får det imidlertid bli opp til hver enkelt å avgjøre.

Ifølge Vorter.no kan bananskall i tillegg til mye annet også ha positiv effekt på vorter.

Det du gjør er å ta et bananskall og smøre vorten med innsiden av det. Dette skal gjentas et par ganger daglig til vorten forsvinner.


En annen måte å gjøre det på er å surre føttene, dersom det er der du har fotvortene, inn i bananskall og ha det på over natten. På denne måten har væsken fra skallet god tid til å trekke inn i huden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer