<strong>ET RESULTAT AV FORURENSNING, TEMPERATURFORSKJELLER OG ANDRE FUKTTYVER:</strong> Håret er gjerne litt tørrere om vinteren, og trenger derfor mer fukt og pleie.
ET RESULTAT AV FORURENSNING, TEMPERATURFORSKJELLER OG ANDRE FUKTTYVER: Håret er gjerne litt tørrere om vinteren, og trenger derfor mer fukt og pleie. Vis mer

Hår

- Derfor er denne hårlokken så tørr

Og slik blir den vakker igjen. KK.no har testet ut en hårpleieserie helt uten parabener og silikon.

Publisert
Sist oppdatert
Hver vinter skjer akkurat det samme. Huden i ansiktet og på hendene føles som om den har krympet, og vi tømmer kremkrukkene på 1-2-3 i en desperat jakt på fukt.

Og håret lider av nøyaktig det samme, og mister både glans og glød. Slik er det i alle fall for undertegnende journalist.

LES OGSÅ: Slik får du tykt og vakkert hår

Kulda har skylda

Hvorfor blir håret så tørt og traust på denne tiden av året?

- Det har med temperaturforandringer å gjøre. Når du går fra minusgrader ute og inn i varmen, skjer det noe med håret. Skjellageret i hårstrået åpner og lukker seg, akkurat som porene i huden, slik at fukten fordamper, sier Marte Bøstrøm, frisør og Education Manager for Matrix Europa, til KK.no.

Andre fukttyver er dessuten klorvann i gamle bygninger, kobber i vannet, forurensning og stylingprodukter, ifølge frisøren.

<strong>KAN BRUKES HJEMME:</strong> Hårpleieserien Matrix Biolage Colorcare Theraphie består av en rensende sjampo, pleiende balsam, hårmaske som skal sitte i fem minutter og en leave-in-spray som skal gi fukt og glans.
KAN BRUKES HJEMME: Hårpleieserien Matrix Biolage Colorcare Theraphie består av en rensende sjampo, pleiende balsam, hårmaske som skal sitte i fem minutter og en leave-in-spray som skal gi fukt og glans. Vis mer

Tryll glansen tilbake

At håret trenger litt ekstra pleie, er derfor helt sikkert. Og enda mer hvis det er farget. Men det finnes tusenvis av ulike produkter å velge mellom, og hva man skal bruke først og sist er ikke alltid like lett å vite.

KK.no har blitt invitert til å prøve en helt ny hårpleieserie på Loreal Akademiet på Sjølyst i Oslo, som skal kunne lokke tilbake den magiske fløyelsmyke spensten.

Matrix Biolage Colorcare Therapie er både uten parabener og silikon, og lover å ta vare på fargen, styrke hårstråene og gjenopplive hårets naturlige skjønnhet.

Serien er dessuten helt «grønn» - produktene kombinerer naturlige ingredienser med moderne teknologi.

- Det har blitt utrolig trendy med rene organiske produkter, det er det alle vil ha, sier Bostrøm.

Matrix Biolage Colorcare Therapie - priser og bilder:Slik tester KK.no ut produktet:

Det første som skjer er at frisør Bostrøm tar ut hårstrikken for å se hva hun har å jobbe med.

- Du har ganske tørt hår, og det er litt ruglete å ta på de siste 15 centimeterne, sier hun.

Hårstråene mine sammenlignes med en kongle. Målet med behandlingen er å lukke og lime den sammen igjen, ved hjelp av produktene.

Bostrøm vasker først håret med en rensesjampo, som skal fjerne smuss og forurensing. To ganger, for å være på den sikre siden. Håret bankes så tørt med et håndkle, før det får seg en dose ceramid, som skal reparere ødelagte hårstrå. Helt til slutt setter hun inn en leave-in-kur.

- Sprayen skal lukke hårstrået, slik at det holder på fukten. Du kan bruke den hver dag, sier Bostrøm.

FØR....
...OG ETTER
Konklusjon

Som alltid når jeg er hos frisøren, er håret mye finere når jeg går enn da jeg kom. Nå har det fått ny glans, og føles mye sunnere. Det dufter av orkideer, som skal beskytte det mot UV-stråler, og føles mye mer levende.

Liker også godt at produktene er uten parabener og silikoner, helt uten at det vasker og renser håret noe mindre.

Jeg har dessuten tro på leave-in-sprayen. Den skal jeg være flink til å bruke framover. Frisøren råder meg også til å kure håret èn gang i uken, for å tilføre fukt. Heldigvis trenger den ikke å sitte i i mer enn fem minutter.

EN UKE ETTER:
Nå har jeg kuret det èn gang, og bruker sprayen hver dag, i tillegg til sjampoen og balsamen, og tør påstå at håret ser friskere ut enn på lenge. Så var det bare å holde på de gode rutinene, da...

Slik unngår du tørt sagflishår, ifølge Bostrøm:

 • Sørg alltid for at du bruker varmebeskyttende produkter når du føner eller styler håret med varme, enten det er krølltang, rettetang eller varmruller.
 • Bruk heller mindre sjampo og vask to ganger, da blir håret renere og luftigere. Du vil se at det skummer mye mer andre gangen.
 • Ikke gå ut med vått hår - da fryser det til små ispinner og sprenger hårstråene fra innsiden når du kommer inn igjen.
 • Bruk en hårkur annenhver eller èn gang i uken, avhengig av behov og årstid.
 • Spray håret med fuktprodukter med lav ph. • <strong>SAMMENLIGNES MED KONGLER SOM MÅ LIMES OG LAPPES SAMMEN:</strong> - Du har ganske tørt hår, og det er litt ruglete å ta på de siste 15 centimeterne, sier Marte Bøstrøm, frisør og Education Manager for Matrix Europa, til KK.nos journalist Cecilie Leganger.
  SAMMENLIGNES MED KONGLER SOM MÅ LIMES OG LAPPES SAMMEN: - Du har ganske tørt hår, og det er litt ruglete å ta på de siste 15 centimeterne, sier Marte Bøstrøm, frisør og Education Manager for Matrix Europa, til KK.nos journalist Cecilie Leganger. Vis mer
  PENERE ENN DA JEG KOM? Ikke uventet ser håret litt sunnere ut etter behandlingen, og det dufter nydelig av orkideer.
  PENERE ENN DA JEG KOM? Ikke uventet ser håret litt sunnere ut etter behandlingen, og det dufter nydelig av orkideer. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer