Saltvann

Derfor er det bra å bade i saltvann

Har faktisk flere fordeler for huden din.

SALTVANN: Det er ingen myte at saltvann er bra for deg - blant annet har det store fordeler for huden din. Faktisk kan det virke lindrende på symptomer på hudplager som eksem, psoriasis og ved kutt eller småskader. Foto: suprunvitaly - Fotolia
SALTVANN: Det er ingen myte at saltvann er bra for deg - blant annet har det store fordeler for huden din. Faktisk kan det virke lindrende på symptomer på hudplager som eksem, psoriasis og ved kutt eller småskader. Foto: suprunvitaly - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hva foretrekker du - saltvann eller ferskvann?

For mange er den mest avgjørende faktoren at saltvann i de fleste tilfeller er varmere - noe som kommer godt med for en frossen nordmann.

Ja, hvis en ser bort i fra at det naturligvis er mye større sannsynlighet for å finne saltvann enn en liten innsjø ved reisemålet ditt da.

Men det finnes faktisk langt flere grunner til å velge saltvann.

LES OGSÅ: Lag din egen blomsterkrans - med ekte blomster

Sjøvann er fullt av mineraler

- Saltet som finnes i sjøvann bidrar til å fjerne giftstoffer fra huden og fungerer som en naturlig peeling - det fjerner døde hudceller og stimulerer produksjonen av nye, forteller Grethe Marie Grimen, hudterapeut, samt rektor og daglig leder av Beauty hudpleieskole.

- Sjøvann er fullt av mineraler. Magnesium er spesielt effektivt når det kommer til hydrering, samt hudens generelle utseende, forteller hun.

Flere av kroppsvæskene våre er også salte og saltvann er derfor naturlig for kroppen - en av årsakene til at det er lurt å velge en saltvannsblanding fremfor nesespray.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer