Menn

Derfor er dette så godt

Men kvinner trenger mer enn menn for å oppleve den samme gode følelsen.

Foto: Image SourceAll Over Press
Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kyssing føles så deilig fordi det utløser en bølge av hormoner i hjernen.Det viser en ny undersøkelse ved Lafayette College, melder The Telegraph.
 • Skaff deg kyssevett
 • Reduserer stress

  Forskerne målte hvor høye nivåene var av to hormoner – kortisol og oksytocin – hos 15 par både før og etter de hadde holdt hender og kysset hverandre.Prøvene viser at kyssing hadde en reduserende effekt på mengden av stresshormonet kortisol hos begge kjønn. Nivåene av oksytocin – et hormon som blant annet spiller en rolle ved knytting av sosiale bånd – økte imidlertid kun hos mennene.
 • Den store kysseguiden
 • Kompliserte kvinner

  Det ser dermed ut til at kvinner trenger mer enn ett kyss for å komme på den samme kjemiske høyden som menn – som en romantisk atmosfære med senket belysning og stemningsfull musikk.For å se om miljøet hadde en innvirkning på kvinnenes hormonnivåer utførte forskerne de samme testene på nytt, denne gangen i mer intime omgivelser. De endelige resultatene vil bli presentert på den årlige konferansen for American Association for the Advancement of Science i Chicago denne uka.
 • Kyss som stjernene
 • Feromoner i spyttet

  - Denne studien viser at kyssing er mye mer kompliser og forårsake hormonendringer og ting vi aldri hadde trodd, sier forsker Wendy Hill til The Telegraph.- Vi har en tendens til å bry oss mer om hvem vi kysser og hvordan det føles, men det er også mye annet som skjer. Hvordan kyssing utløser hormonelle reaksjoner er fremdeles uklart, men noen forskere tror det skyldes en utveksling av feromoner i spyttet – kjemikalier kroppen frigjør for å tiltrekke seg seksuelle partnere.
 • Kvinner kysser 29 menn
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer