Tomatsuppen med grønnsaker er dessuten smakfull, og et glimrende valg om du vil ha noe i magen som er kalori- og fettfattig, samt fullt av vitaminer og mineraler.
Du vet sikkert at tomater har en rekke gode egenskaper som kommer av det høye innholdet av antioksidanter.
I tillegg inneholder gazpacho paprika, som er en fin c-vitaminkilde, og hvitløk, som med fordel kan spises rå, for å utnytte de nyttige stoffene den inneholder.

Holder blodtrykket nede
Nå har det dessuten kommet en ny studie som tyder på at gazpacho kan redusere risikoen for høyt blodtrykk med opptil så mye som 27 prosent, skriver AlphaGalileo Foundation.Som vi vet kan høyt blodtrykk føre til hjerteinfarkt og blodpropp, og faktisk er høyt blodtrykk det som tar flest liv i verden. Det estimeres også at 1 av 10 nordmenn har for høyt blodtrykk.
Hvis du ikke vet hvordan ståa er hos deg, bør du gå til legen og få sjekket det.
LES OGSÅ: Derfor bør du varme opp tomaten

Utkonkurrerer saltets effekt
Gazpacho er bokstavelig talt en suppe av middelhavskjøkkenets mest potente ingredienser - tomat, hvitløk og olivenolje, men forskerne bak studien var usikre på om saltet gazpachoen inneholder ville ødelegge den positive effekten. For mye salt i kosten er en av hovedgrunnene til at vi får høyt blodtrykk.– Gazpacho inneholder mye karoten, c-vitamin og polyfenoler. Balansen mellom disse bioaktive ingrediensene og salten suppa inneholder gjør den sunn. Med andre ord: Den positive effekten alle ingrediensene som senker blodtrykket gir utkonkurrerer den negative effekten saltet har, sa Alexander Medina-Remón, forsker ved Barcelona Universitet, som sto bak studien.
LES OGSÅ: Yoghurt reduserer også høyt blodtryykk
Spicy gazpacho
(4 personer)
6 tomater
1 rød paprika
1 agurk (skrellet)
2 fedd hvitløk
1 rødløk
0,5 liter tomatsaus på flaske
1 fersk chili
1 sitron
2 ss olivenolje
Salt
Pepper
Agurk
Slik går du fram:
Kjør tomater, hvitløk, paprika og renset chili i en mikseren til det har blitt en passe tykk saus. Hell deretter alt i en bolle og sett i kjøleskapet.
Visp sammen olivenolje, saften av én sitron og tomatsausen fra flaske. Bland dette deretter sammen med den ferdige sausen i kjøleskapet. Smak til med salt og pepper.
Hakk gjerne litt ekstra agurk i små terninger til pynt.
Ha gjerne noen isbiter i gazpachoen rett før servering, så den blir skikkelig kald.
Servér med noen skiver ristet brød med olivenolje.
PS! Hvis du ikke liker spicy mat, dropper du chilien.
LES OGSÅ: Derfor er tomat supermat