Helse & Livsstil

Derfor er kvinner best

Kvinner er vinnere i arbeidslivet. Les hvorfor.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dagens kvinner vinner frem, både når det kommer til utdanning og i arbeidslivet. Det bekrefter Gary Becker, amerikansk Nobelprisvinner i økonomi, i et innlegg på bloggen sin som han deler med den anerkjente amerikanske juristen Richard Posner.
 • Rak rygg er veien til suksess
 • - Uansett hva som er grunnen til skiftet som er vokst frem de siste førti år, så kan dette ha store konsekvenser for framtiden, for eksempel i forhold til hva kvinner vil tjene og andelen kvinner i næringslivet, skriver han. Her er fire andre grunner til at kvinner er best:

  1. Tilpasningsdyktighet

  Kvinner tilpasser seg bedre nye situasjoner. En fersk studie som nylig ble publisert i tidsskriftet Harvard Business Review slår fast at kvinnelige analytikere er flinkere til å tilpasse seg enn mannlige. Tidligere forskning har nemlig vist at det sjelden lønner seg å ansette stjernemateriale fra et konkurrerende firma, fordi man ikke nødvendigvis forblir en skinnende stjerne når man skifter miljø.- Unntatt når stjernen er en kvinne, fordi kvinner bygger sin suksess på uavhengige eksterne forhold til klienter, i stedet for den interne smiskingen menn fokuserer på. Det gjør det lettere for dem å bevege seg fra ett firma til et annet, skriver professor Boris Groysberg i rapporten.

  2. Ledergen

  Kvinner blir bedre sjefer. De er flinkere til å delegere og rose sine ansatte. Og de tingene menn har gjort bra, gjør kvinner bedre, skriver nettstedet Business Network.Grunnen til at de blir bedre sjefer er at de er flinkere til å rose de ansatte, slik at arbeidsmiljøet blir preget av større lojalitet. De er altså flinkere til å bygge et sunt arbeidsmiljø og flinkere til å skape en fellesskapsfølelse på arbeidsplassen. Og lojale ansatte er langt mer produktive.

  3. Klippefast

  Kvinner er bedre ledere. Blant annet er de flinkere enn menn til å lose et firma gjennom forandringer. Flere studier har opp gjennom årene sett på hvordan menn og kvinner håndterer lederrollen. Og tendensen er klar: kvinner har i større grad lederegenskaper som fører til høyere produktivitet og mer effektivitet tilpasset dagens samfunn. Særlig er de flinke til å gå i bresjen for forandringer, selv når firmaet de leder allerede er suksessfullt.

  4. Trylleformel

  Kvinner investerer klokere. Et økende antall studier viser at du tjener mer på å la en kvinne investere pengene dine enn en mann.- Noen av grunnene til det er at kvinner er mer forsiktige, mindre selvsikre, mindre tilbøyelige til å følge såkalte døgnfluer og de ser investeringer i et lengre perspektiv. Disse egenskapene er en veldig god formula for enhver suksessfull investor, skriver Nick Louth, økonomisk ekspert på nettstedet money.uk.msn.com. LES OGSÅ:
 • Snakk deg suveren
 • Lær deg å le av sjefen
 • Får du krampe av kollegaen?
 • Mannen fremdeles sjefen
 • Er du pen nok til jobben?
 • Kollegasex for forfremmelse
 • Fredagspils for karrieren
 • Slik lurer du sjefen
 • Slå ned på hersketeknikkene
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.