Fleksiseksualitet

Derfor er kvinner mer «fleksiseksuelle»

Det har blitt langt mer vanlig å falle for begge kjønn.

FLEKSIBEL: Heterofil eller homofil? Det er ikke alltid så enkelt. Mange kan også være fleksiseksuelle, og det gjelder særlig for kvinner. Foto: Scanpix/NTB
FLEKSIBEL: Heterofil eller homofil? Det er ikke alltid så enkelt. Mange kan også være fleksiseksuelle, og det gjelder særlig for kvinner. Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Når det kommer til seksuell legning er det ikke alltid så svart-hvitt. Og dette gjelder spesielt for kvinner.

Forskere har nemlig funnet ut at den kvinnelige seksualiteten er mer fleksibel enn menns, og at våre preferanser kan endre seg i løpet av livet.

Ifølge britiske National Surveys of Sexual Attitudes and lifestyles, som er blant de største og mest detaljerte vitenskapelige studier av seksuell atferd i verden, har det blitt mer vanlig for kvinner å eksperimentere seksuelt med andre kvinner. 

I 1990 hevdet 4 prosent av kvinnene som deltok i studien at de hadde eksperimentert med en annen kvinne, mens i 2010 hadde dette tallet økt til 16 prosent. Og dermed har man fått det nye begrepet «fleksiseksuell», men hva betyr det egentlig å være fleksiseksuell?

– Jeg vil si at dette egentlig er det samme som å være biseksuell. Det handler jo om at du har evnen i deg til å falle for noen uavhengig av kjønn, sier spesialist i Sexologisk rådgiving, Siv Gamnes til KK.no.

Forskjell på seksuell tiltrekning og forelskelse

Når det er sagt så er det også viktig å huske på at seksuell tiltrekning og forelskelse er to forskjellige ting, og hvem man kan forelske seg i og hvem man tiltrekkes av kan være svært personavhengig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer