Ekspert

Derfor er menn utro

Eksperten forteller at det sjelden er noe som «bare skjedde».

TAR SJANSEN: Ifølge sex- og samlivsekspert Peder Kjøs er lite oppmerksomhet og anerkjennelse, kombinert med mye rutine og forutsigbarhet, blant de vanligste årsakene til utroskap.  Foto: Bubbles Photolibrary / Alamy/All Over Press
TAR SJANSEN: Ifølge sex- og samlivsekspert Peder Kjøs er lite oppmerksomhet og anerkjennelse, kombinert med mye rutine og forutsigbarhet, blant de vanligste årsakene til utroskap. Foto: Bubbles Photolibrary / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når det gjelder utroskap hører vi ofte frasen «det bare skjedde». Men KKs samlivsekspert Peder Kjøs har liten tro på denne velbrukte - og lettvinte - unnskyldningen.

Han støtter heller ikke teorien om at menn er genetisk programmert til å være utro, og derfor også er det oftere, men snarere at det handler om muligheten .

- De er oftere på reise alene, og har mer kontroll over egen hverdag og fritid. Men det er ikke nok å ha muligheten, sier Kjøs. Man må også ville det selv.

Så hvorfor går han til det skrittet å ha seg litt på si?

LES OGSÅ: Hvordan komme over utroskap

Kan forstå utroskapen

Peder Kjøs' erfaring som terapeut er at det sjelden er noe som «bare skjedde», og forklarer det nærmere med at man nesten alltid kan forstå utroskapen, hvis man ser ordentlig etter.

Ifølge samlivseksperten er kvinner oftere utro fordi de er forelsket i en annen, mens menn synes de fortjener det.Grunnene til dette er gjerne at de ikke føler seg nok satt pris på i parforholdet. De synes de jobber og står på for familien og partneren, men får lite igjen for det. Det kan føles absurd å jobbe lange dager for at familien skal ha god økonomi, og så få kjeft for å være for mye borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer