Vennskap

Derfor er venner så utrolig viktig

- For de fleste er ensomhet noe av det verste man kan oppleve, sier ekspertene.

VENNER ER VELDIG VIKTIG: - Vi mennesker er så grunnleggende sosiale - vi trives dårlig alene. Vi trenger andre folk til å anerkjenne og bekrefte oss, og vi trenger å engasjere oss i andre menneske, sier pyskolog Peder Kjøs.  Foto: Riccardo Meloni - Fotolia
VENNER ER VELDIG VIKTIG: - Vi mennesker er så grunnleggende sosiale - vi trives dårlig alene. Vi trenger andre folk til å anerkjenne og bekrefte oss, og vi trenger å engasjere oss i andre menneske, sier pyskolog Peder Kjøs. Foto: Riccardo Meloni - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  - Et av våre mest grunnleggende behov som mennesker er å føle tilhørighet, sier KK-coach, Christine Otterstad.

«Jo mere vi er sammen, er sammen, er sammen. Jo mere vi er sammen, jo gladere vi blir»

Strofene over er hentet fra en barnesang de fleste av oss kjenner til - og det er ikke uten grunn at den er blitt så populær. Det ligger mye sannhet i barnesangen, skal vi tro ekspertene.

- Vi mennesker er så grunnleggende sosiale - vi trives dårlig alene. Vi trenger andre folk til å anerkjenne og bekrefte oss, og vi trenger å engasjere oss i andre mennesker.

- Det ligger i vår natur. Venner gir en følelse av å bety noe for noen, og at noen betyr noe for oss. Og så har vi noen å gjøre ting sammen med, så klart. Vi trøster hverandre, oppmuntrer hverandre, lufter tanker og følelser for hverandre, sier psykolog Peder Kjøs til KK.no.

LES OGSÅ: Når du forelsker deg i en venn

Har ligget latent i oss fra dag én

Ifølge Christine Otterstad har dette behovet for tilhørighet ligget latent i oss siden dag én:

- Dette med å føle oss som en del av noe større, har fra evolusjonens side alltid vært viktig for oss. Før hadde jo dette stor betydning på grunn av trygghet og overlevelsesevne. Faren for å bli angrepet eller spist av et dyr, var større om vi var alene enn når vi var en del av en flokk. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer