Forhold

Derfor faller vi for bad boys

Vi vil heller ha den kompliserte karen enn gla'gutten.

STOLT OG UTILNÆRMELIG: Det er ofte noe vi finner attrativt hos menn. Foto: Getty Images
STOLT OG UTILNÆRMELIG: Det er ofte noe vi finner attrativt hos menn. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har alle en eller annen gang blitt betatt av en bad boy. Han som ikke egentlig er noe å satse på, men som likevel gjør oss mo i knærne og helt oppslukt.Tenk James Dean, vampyren Edward i Twilight-filmene, og Brad Pitt i Fight Club.Så i stedet for å gi den snille, hyggelige karen en sjanse, satser vi kortene på ham vi vet blir en utfordring.LES OGSÅ: Tre spørsmål single bør stille segDet går an å spørre seg hvorfor det er slik. Og det går an å få svar.I hvert fall er det nettopp dette forskere ved University of British Columbia i Canada mener de har funnet ut av, skriver Telegraph.co.uk.De gjorde en undersøkelse der 1000 personer ble bedt om å rangere attraktivheten til personer på hundervis av bilder. Resultatene viste at kvinner rangerte smilende menn mye lavere enn menn som så barske og utilnærmelige ut.Forskerne mener at kvinner er mer tiltrukket av menn som virker stolte, mektige og til og med litt dystre. Det skal sies at kvinnene ikke ble spurt om hvilke av personene på bildene som de anså som potensielle kjærester. Det var bare snakk om fysisk tiltrekning.

Smil for å sjekke opp menn

Menn rangerte bildene av kvinner helt motsatt. Her var det kvinnene som smilte som fikk best rangering, mens bilder av stolte eller selvsikre kvinner fikk lav score. Dermed skal du som er singel flashe ditt bredeste smil for å få guttas oppmerksomhet.Liker du ikke sjekke på bar? Slik finner du kjærligheten på nett!- Studien viser at menn og kvinner responderer veldig forskjellig på ansiktsuttrykk, sa professor Jessica Tracy.Forskerne mener at grunnen til at kvinner synes at menn som ser stolte, mektige og utilnærmelige ut er mer attraktive, er at dette indikerer menn som er selvsikre og kapable, og dermed bedre kan forsørge og beskytte sin kvinne og barna. I tidlige tider var dette viktige egenskaper. Når det er sagt så anbefaler ikke Tracy at vi kvinner skal gå for bad boys. Hvis du er ute etter et forhold er det tross alt mer enn utseende som burde spille inn. Da er en snill personlighet viktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer