Faller For Eldre Menn

Derfor faller vi for eldre menn

- Langt fra uvanlig, sier eksperten.

FALLER FOR ELDRE MENN: Det er ikke uvanlig at vi kvinner ønsker oss en eldre mann. Hva er egentlig årsaken til dette?  Foto: implementarfilms - Fotolia
FALLER FOR ELDRE MENN: Det er ikke uvanlig at vi kvinner ønsker oss en eldre mann. Hva er egentlig årsaken til dette? Foto: implementarfilms - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som alltid faller for menn som er fem eller kanskje ti år eldre enn deg selv?

LES OGSÅ: Her finner vi kjærligheten

Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver og driver privatpraksis i Porsgrunn, forteller at det ikke er uvanlig at vi kvinner tiltrekkes av eldre menn.

- I det heterofile forholdet er det gjerne slik at kvinner som oftest ønsker seg en mann som er noe eldre enn dem selv.

EN SOM KAN FORSØRGE OSS: En av årsakene til at vi kvinner ønsker å være sammen med eldre menn er at vi ser etter en mann som kan forsørge oss og familien vår.  Foto: Minerva Studio - Fotolia
EN SOM KAN FORSØRGE OSS: En av årsakene til at vi kvinner ønsker å være sammen med eldre menn er at vi ser etter en mann som kan forsørge oss og familien vår. Foto: Minerva Studio - Fotolia Vis mer

- Det finnes selvsagt variasjoner, men dette er snittet – og det stemmer også godt overens med den evolusjonspsykologiske teorien.

Hva går denne teorien ut på? 

- Ifølge evolusjonen er det slik at menn tiltrekkes av den unge reproduktive kvinnen, mens kvinner tiltrekkes av den erfarne mannen som har evne til å forsørge henne og familien hennes, forklarer hun.

LES OGSÅ: Fant drømmemannen på Tinder

Alder kan skape problemer

EKSPERTEN: Ulla Aasland.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Ulla Aasland. Foto: Privat Vis mer

 

Det er altså ikke uvanlig at kvinner velger å være sammen med elder menn, men kan et slikt forhold fungere dersom det er snakk om en aldersforskjell på 10 eller 20 år?

- Som alle andre forhold, er det fult mulig å være i et parforhold hvor aldersforskjellen er stor. Det er både fordeler og ulemper med de fleste forhold, og de er ikke nødvendigvis slik at et par på samme alder fungerer bedre sammen enn et par på ulik alder.

- Likevel er det en stor mulighet for at det kan dukke opp komplikasjoner, og da spesielt med tanke på helsemessige utfordringer, som blant annet sykdom, manglende sexlyst, energinivå og ulike preferanser med tanke på aktiviteter og interesser.  

MISTET SEXLYSTEN: Et av problemene med å være sammen med en eldre mann er at man ikke har like stor sexlyst.  Foto: Africa Studio - Fotolia
MISTET SEXLYSTEN: Et av problemene med å være sammen med en eldre mann er at man ikke har like stor sexlyst. Foto: Africa Studio - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Den «perfekte» aldersforskjellen

Finnes ikke noe fasitsvar

Er du usikker på om forholdet mellom deg og partneren din vil fungere, da det kanskje er for stor aldersforskjell mellom dere?

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, er det vanskelig å si om aldersforskjellen er for stor eller ikke, da det ikke finnes noen regler for dette.

- For å finne ut om det er for stor aldersforskjell kan du bruke den klassiske regelen, hvor du tar halvparten av din egen alder og plusser på syv år.

- Den reglen er ikke så dum, men i utgangspunktet finnes det ingen spesielle regler her, så dette må de to vurdere helt selv, har han tidligere fortalt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer