Tiltrekning

Derfor faller vi for ulike menn

Barndom og tidligere erfaringer kan spille en rolle.

BETATT: Smaken er som baken, men hva er det egentlig som avgjør hva hver og en av oss finner attraktivt? Foto: (c) Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press
BETATT: Smaken er som baken, men hva er det egentlig som avgjør hva hver og en av oss finner attraktivt? Foto: (c) Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hva er det hun ser i han? Dette er et spørsmål som ofte har blitt stilt blant venninner, særlig når en venninne har fått seg en kjæreste som du selv ikke finner det spor attraktiv.

Smaken er som baken, sies det. Og det er for så vidt vel og bra, ellers hadde vi vel alle slåss om de samme gutta, og det ville alltid vært flere tapere enn vinnere på kjærlighetsfronten.

Humor, store muskler, maskuline trekk, status og penger – det er flere faktorer som kan være avgjørende i våre valg. Heldigvis er det stor forskjell i hva vi faller for, men hvorfor er det egentlig det?

Hva er det som avgjør hva hver og en av oss finner attraktivt?

LES OGSÅ: Egenskapene kvinner elsker hos menn

En rekke faktorer spiller inn

Selv om vi i store trekk tiltrekkes av ulike ting, er det også noen faktorer som er universelle. Det er alltid noen menn som er mer populære hos jentene, mens andre er mer for spesielt interesserte.

- Ja, det er noen trekk som nesten alle synes er tiltrekkende, men vi mennesker er også innrettet slik at vi kan like mye forskjellig, sier spesialist i klinisk voksenpsykologi og KK's faste sex- og samlivsekspert, Peder Kjøs:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer