SEKSUELLE FANTASIER: Det å ha seksuelle fantasier om andre enn partneren sin er helt normalt, og kan faktisk ha en positiv effekt på parforholdet.  Foto: detailblick. - Fotolia
SEKSUELLE FANTASIER: Det å ha seksuelle fantasier om andre enn partneren sin er helt normalt, og kan faktisk ha en positiv effekt på parforholdet. Foto: detailblick. - Fotolia Vis mer

Livsstil

Derfor fantaserer han om andre

- Slike fantasier er som oftest helt harmløse, sier eksperten.

Publisert

Har du en mistanke om at partneren din fra tid til annen fantaserer om andre kvinner enn deg? 

Det er det fullt mulig at han gjør, for det å ha seksuelle fantasier er faktisk svært vanlig- både for kvinner og menn.

Men hvorfor har vi egentlig slike fantasier?

LES OGSÅ: Er du usikker på forholdet ditt?

Helt normalt å ha fantasier

COACH: Daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure, Espen Korsvik, kan fortelle at de fleste menn synes jenter med former er attraktive. Og gutta setter særlig pris på det feminine. Foto: Espen Korsvik
COACH: Daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure, Espen Korsvik, kan fortelle at de fleste menn synes jenter med former er attraktive. Og gutta setter særlig pris på det feminine. Foto: Espen Korsvik Vis mer

Kate Elin Søyland, som er Par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller til KK.no at alle mennesker har private rom og hemmeligheter – selv om de elsker partneren sin og aldri kunne tenkt seg å være utro.

- Fantasier er ofte svært private og det er ikke uvanlig å fantasere om ting som er «forbudt», da dette kan gjøre ting mer spennende uten at det får alvorlige konsekvenser. Fantasier er langt borte fra virkelighet, god moral og sunn fornuft – det er kun tanker som tenner deg uten at du klarer å forklare hvorfor. Noen fantaserer om andre enn partneren sin, som for eksempel den smilende kassadama på Kiwi, den nye kollegaen på jobben eller kanskje en felles bekjent – altså personer du ikke i din villeste fantasi kunne trodd at din partner tenker på under sex.

- Slike fantasier kan også være et tegn på at du har valgt feil partner – at du fantaserer om andre. Men generelt - om du er lykkelig i forholdet, er det bare erotiske fantasier som er helt harmløse, sier hun.

Espen Korsvik, som er daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure og coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil, forteller til KK.no at det kan være flere grunner til at en fantaserer om andre enn partneren sin.

- En årsak kan være at det er en måte og søke spenning på. Vi alle har behov for spenning i kjærlighetslivet, og finner man det ikke der, så kanskje man finner det i fantasien.

- Som regel er slike fantasier helt uskyldige. Dette er noe de fleste gjør, og det er ikke noe grunn til å gjøre noe stort nummer ut av det, sier han.

LES OGSÅ: Kikker kjæresten på andre damer?

FANTASERER: Det er helt vanlig å fantasere om andre enn partneren sin, enten det er en dame du møtte på butikken eller en felles bekjent.  Foto: AntonioDiaz - Fotolia
FANTASERER: Det er helt vanlig å fantasere om andre enn partneren sin, enten det er en dame du møtte på butikken eller en felles bekjent. Foto: AntonioDiaz - Fotolia Vis mer

Kan påvirke parforholdet

I de fleste tilfeller er altså seksuelle fantasier om andre helt uskyldig, men om partneren din begynner å snakke mye om fantasiene sine og gir uttrykk for at han har et ønske om å realisere dem, og du ikke ønsker det samme, bør du ifølge Søyland være på vakt.

-Noen realiserer en eller flere fantasier, det trenger ikke nødvendigvis ødelegge forholdet men da forutsetter det at begge tenner på fantasien. 

- Jeg har sett en del forhold som har blitt skadet eller ødelagt på grunn av at den ene i forholdet ble fiksert på en fantasi og ønsket å realisere den med eller uten kjæresten.

Hun forteller også at det er andre igjen som har fortalt åpent om sine innerste fantasier og drømmer, der partneren har blitt helt forferdet fordi hun ikke har samme type fantasier.

- Det kan skape unødvendig bekymring og usikkerhet, og i verste fall gå utover både parforholdet og sexlivet. Dersom du er mer opptatt av dine erotiske fantasier enn din kjære bør det absolutt ringe en varselklokke. Og for all del, du sier bare ikke til din kjære at du har hete fantasier om hennes venninne.

Korsvik forteller at hvis du merker at partneren din blir mer fraværende og gir mindre av seg selv, kan det være et godt tips å slå på «flørtefaktoren» slik at han får deg i tankene.

- Ved å få opp «flørtefaktoren» i forholdet kan du kontrollere så godt som mulig at det er du som er i fantasien hans, og ikke noen andre kvinner, sier han.

LES OGSÅ: Har eksen fått ny kjæreste allerede?

FORTELL HVA DU FØLER: Om du plages med at partneren din fantaserer om andre enn deg, kan det være lurt å ta det opp med han.  Foto: Africa Studio - Fotolia
FORTELL HVA DU FØLER: Om du plages med at partneren din fantaserer om andre enn deg, kan det være lurt å ta det opp med han. Foto: Africa Studio - Fotolia Vis mer

Ta det opp med partneren din

Ved «riktig bruk» av fantasier vil dette kunne berike sexlivet deres, men dersom du opplever det motsatt, mener Søyland det er viktig at du tar det opp med partneren din eller en parterapeut.

- Dersom du plages med at din partner deler private fantasier med deg, anbefaler jeg deg å fortelle han at du finner det frastøtende og at du ikke tenner på det.

- Ikke hør på partneren din som kanskje sier at andre syns det er spennende, det er et dårlig argument! Men som sagt så kan man ikke styre drømmer og fantasier – og hva man tenner på, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer