Mareritt

Derfor får du mareritt

Har du ofte vonde drømmer er det sannsynligvis noe i livet ditt du bør jobbe med.

GJENSPEILER LIVET VÅRT: Drømmenes årsak, enten drømmene er gode eller vonde, ligger i opplevelser vi har i våken tilstand.  Foto: Scanpix
GJENSPEILER LIVET VÅRT: Drømmenes årsak, enten drømmene er gode eller vonde, ligger i opplevelser vi har i våken tilstand. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du ofte mareritt, så er det stor sannsynlighet for at du finner årsaken i fortiden din eller i livet du lever nå.

Og vil du bli kvitt marerittet er løsningen å finne ut av hvorfor du har det. Å bli kvitt et mareritt handler i stor grad om å jobbe med problemer og stress du opplever i våken tilstand. 

- Grunnleggende handler det om å forstå hva drømmen betyr. Hva er marerittet et bilde på? Husk at våre drømmer handler om noe som er viktig i livene våre, forteller den danske psykologen, drømmeforskeren og foredragsholderen Michael Rohde Olsen. 

LES OGSÅ: Så lite søvn kan gjøre deg syk

De fleste har mareritt en gang i måneden

Å ha mareritt fra tid til annen trenger ikke å være noe alvorlig. De aller fleste av oss opplever det med jevne mellomrom. 

Ifølge Roar Fosse, som er psykolog og drømmeforsker ved Vestre Viken helseforetak, har friske mennesker har mareritt i gjennomsnitt en gang i måneden. Noen har mareritt ofte, som en gang i uken eller hver natt, mens de aller fleste vil ha opplevd å ha et mareritt i løpet av et år. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer