Stiv Nakke

Derfor får du stiv nakke

Stress og mye pc-jobbing er ikke de eneste årsakene.

STIV NAKKE? Stiv nakke er et utbredt problem, og ifølge eksperten skyldes det i i de fleste tilfeller stress og mas. Nå som julen er rett rundt hjørnet er det mange som får kjenne på smertene ved stiv nakke - da kan det være lurt å prøve disse øvelsene. Foto: Alliance - Fotolia
STIV NAKKE? Stiv nakke er et utbredt problem, og ifølge eksperten skyldes det i i de fleste tilfeller stress og mas. Nå som julen er rett rundt hjørnet er det mange som får kjenne på smertene ved stiv nakke - da kan det være lurt å prøve disse øvelsene. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Stiv nakke er et velkjent problem – særlig for de av oss som har en stillesittende jobb hvor man tilbringer mye tid foran PC-en.

Men stress er også en velkjent årsak. 

Resultatet er at skuldrene kryper opp mot ørene, og nakken blir øm og stiv. 

Hva kan du gjøre?

LES OGSÅ: Dagen det er vanskeligst å få legetime

Kvinner er mer disponert

- Ved å kontinuerlig trekke skuldrene litt opp mot ørene, så vil blodgjennomstrømningen bli dårligere og musklene vil til slutt reagere med å gå inn i en slags krampe/spasme på grunn av overbelastning, forteller Øystein Jensen, fysioterapeut og trener ved Artesia AS.

- Dette medfører smerter lokalt i nakken og skuldrene, og ofte også hodepine, sier han.

Han kan bekrefte at den vanligste årsaken til stiv nakke er nettopp emosjonelt stress og mas - så sant det ikke skyldes en skade, og han forteller at kvinner virker mer disponert.

- Årsaken kan være så mangt, men min erfaring er at årsaken ligger i hverdagsstress, mas og jag.

Og stress kombinert med en stiv nakke fører ofte til hodepine. En tildigere undersøkelse utført i Storbritannia viste at hele tre av fire tilfeller av hodepine skyldes stress.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer