Stresskviser

Derfor får du stresskviser

Stresshormoner øker produksjonen av talg.

STRESSET HUD: Det er aldri gøy å få kviseutbrudd, men forskning viser at det ikke er tilfeldig at utbruddene kommer når du har mye på tapeten. Stress er nemlig en utløsende faktor. Foto: (c) Steve Prezant/Corbis/All Over Press
STRESSET HUD: Det er aldri gøy å få kviseutbrudd, men forskning viser at det ikke er tilfeldig at utbruddene kommer når du har mye på tapeten. Stress er nemlig en utløsende faktor. Foto: (c) Steve Prezant/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at stress kan gjøre oss eldre, påvirke vekten, og at det faktisk er like skadelig for helsa som å røyke. Men selv om vi er klar over at stress ikke er bra for oss, er det mange som løper rundt og er stressa i store deler av uken.

Kanskje er det jobben som kjører deg hardt, eller kanskje er det tidsklemma og økonomien som tærer på nervene. Og akkurat som om du ikke har nok å tenke på, så får du selvfølgelig også et nytt kviseutbrudd på toppen av det hele.

Er det ikke typisk?

Faktisk så er det veldig vanlig også.

En studie utført ved Stanford University i 2003 viste at studenter fikk en oppblomstring av akne under eksamensperioden, en tid der studentene opplevde økt stress.

Så man kan nok se det slik at når du stresser, stresser huden sammen med deg.

LES OGSÅ: Stresser du for alt du ikke rekker?

Skyldes stresshormoner

– Ja, stress er knyttet til akne. Faktisk ikke bare akne men også andre hudsykdommer, sier hudlege og akne-ekspert Michael Zangani ved Hud & Akne Klinikken, til KK.no.

– Når det gjelder akne, så vil stress føre til økt produksjon av stresshormoner - som igjen vil indirekte føre til økt talgproduksjon, som igjen vil gi mer akne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer