Cellulitter

Derfor får noen mer cellulitter enn andre

Alle får det, men det er ikke tilfeldig hvem som får mye.

CELLULITTER: I likhet med denne kvinnen, har nesten alle litt cellulitter. De som er mer plaget, kan imidlertid oppleve det som sjenerende.  Foto: NTB Scanpix
CELLULITTER: I likhet med denne kvinnen, har nesten alle litt cellulitter. De som er mer plaget, kan imidlertid oppleve det som sjenerende. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Cellulitter er jo egentlig ingen big deal, men har man riktig mye av det kan det oppleves sjenerende.  

- De aller fleste kvinner har litt og de er vanligvis fordelt på lår, hofter og rumpe, sier hudlege Michael Zangani, som jobber ved Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet og Akademikliniken til KK.no.

Cellulitter kan også forekomme på brystene, nedre del av magen og på overarmene. 

Men, hvorfor får vi cellulitter og er det noe vi kan gjøre for å forebygge og redusere dem? 

LES OGSÅ: Er det over og ut for appelsinhud?

Inaktivitet og røyking

Årsaken til at kvinner er mer utsatt for cellulitter enn menn er ikke forsket på, men én teori er at menn har mindre underhudsfett enn kvinner.

- De samme faktorene spiller inn hos menn og kvinner, men menn har ofte mindre underhudsfett, og er muligens derfor ikke så utsatt, sier hudlege Ellen Slevolden ved Oslo Hudlegesenter til KK.no.

Og grunnene til at kvinner får dem, er flere.

- Det har både anatomiske og metabolske årsaker. Ofte er det bindevevet i underhuden som trekker huden ned, mens fettet i underhuden trykker huden opp. Dette skaper en ujevn overflate, og man får såkalte «fjell og dal»-mønstre som også kalles «appelsinhud», forklarer Zangani.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer