Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Sex

Derfor funker en sexferie

Én natt kan være nok.

Publisert
Når lidenskapen synes å ha gått i dvale, da er det at dere kan ha nytte av dette, skriver Redbookmag.com.

 • Innfør sexhelg
 • Dump senga!
 • Gjør det i bilen
 • Stillingen vi elsker

 • Blås nytt liv i forholdet

  Du trenger ikke å være et geni for å finne ut at sex med en ny partner er spennende nettopp fordi det er nytt, skriver magasinet Redbook i sin nettutgave.

  - Det er noe med det ukjente og den spenningen som følger med det at man ikke vet hva som kommer til å skje, sier sexterapeut Glolria Brame til Redbook.mag.com.

  Brame er stasjonert i Georgia, USA, og er her til lands kanskje mest kjent for å ha skrevet boken Come hither. A Commonsense Guide to Kinky Sex.

  - Dere er i ferd med å oppdage hverandre kroppslig og finne ut hvordan og hva som tenner den andre, forklarer Brame.

 • 6 uker til bedre sex
 • Finn igjen spenningen


  Men det er mulig å få spenningen tilbake, ifølge Brame, men da må man bryte ut av de faste mønstrene. Den mest klasssiske måten å gjøre det på er å seg en aldri så liten sexferie.

  - En uke, noen dager eller bare en natt borte er nok. Eller send barna på overnatting, skru av telefonene deres og nyt litt alenetid hjemme hos dere selv. Dette er en fin mulighet til å gå tilbake til begynnelsen, til tiden da dere ikke hadde barn, delte regninger og vasket opp, men hvor alt bare handlet om dere to og hvor gøy dere hadde det sammen, sier sexolog Patti Britton, president i foreningen the American Association of Sexuality Educators and Therapists.

  Og har dere ikke muligheten til å reise vekk, prøv å gjenskape den første daten, foreslår de to sexrådgiverne.

  - Det kan gi dere begge en emosjonell og seksuell vekker, plutselig er dere på det stedet hvor sommerfuglene flakset og den seksuelle spenningen var høy. Følelsen av at dere er litt fremmede for hverandre gjør det ekstra sexy, sier Gloria Brame.

 • Få lyst på lyst
 • Rydd vei for sex
 • Få fart på forholdet

 • Den første sexen

  Eller ta det enda et skritt videre og gjenskap den første sexen.

  - Hva luktet han, hadde dere sex tidligere på dagen, dusjet dere sammen, gjorde dere det i bilen? Bruk alle disse minnene til å gjenskape sexen dere hadde i startfasen, foreslår Brame.

  Dette kan vekke lysten igjen, tror sexrådgiverne.

  - Eller fokuser på seksuelle aktiviteter som hjelper dere å oppdage hverandre på ny, for eksempel: prøv å leke blindebukk. Kyss og stryk hverandre forsiktig i mørke. Dere vil helt sikkert bli overrasket over hvor mye dere har savnet den forsiktige fomlingen og kjærtegnene som varte i evigheter, sier Brame.

  Les flere gode sextips her.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer