Grønn Sløyfe

Derfor gikk Emmy-stjernene med denne sløyfen

Ikke noe annet tilbehør som fikk mer oppmerksomhet enn denne.

GRØNN SLØYFE: Jeffrey Tambor (71) poserer med Emmy-statuetten som for anledningen har fått en grønn sløyfe på seg. Flere har lurt på hvorfor noen av Hollywoods største stjerner hadde på seg nettopp dette. Her får du svaret! Foto: Abaca
GRØNN SLØYFE: Jeffrey Tambor (71) poserer med Emmy-statuetten som for anledningen har fått en grønn sløyfe på seg. Flere har lurt på hvorfor noen av Hollywoods største stjerner hadde på seg nettopp dette. Her får du svaret! Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Under Emmy Awards la du kanskje merke til at noen av verdens største stjerner brukte en grønn sløyfe til rød løper-antrekket sitt.

Det var nemlig ikke noe annet tilbehør som fikk mer oppmerksomhet enn nettopp denne sløyfen. Fans over hele verden brukte Twitter til å spørre om hvorfor akkurat kjendisene hadde på seg dette.

Den har blitt omtalt av noen av verdens største medier.

Jeffrey Tambor (71), Julia Louis-Dreyfus (54), George R. R. Martin (67) bar ikke bare sløyfen under prisutdelingen, men fikk også bære med seg en pris hjem. Både Tambor og Louis-Dreyfus vant beste skuespiller-prisene i komediekategorien for seriene «Transparent» og «Veep». 

Martin, som er forfatter av braksuksessen «Game Of Thrones», kunne ta med seg prisen for beste drama-serie. 

Skuespillerne Gaby Hoffmann (33) fra Transparent, Don Cheadle (50) fra «House of Lies» og Mandy Patinkin (62) fra «Homeland» bar også det grønne tilbehøret under Emmy Awards.

LES OGSÅ: 15-åringen overrasket alle på Emmy Awards

Julia Louis-Dreyfus (54). Foto: Scanpix
Julia Louis-Dreyfus (54). Foto: Scanpix Vis mer

George R. R. Martin (67). Foto: SipaUSA
George R. R. Martin (67). Foto: SipaUSA Vis mer

Jeffrey Tambor (71). Foto: SipaUSA
Jeffrey Tambor (71). Foto: SipaUSA Vis mer

Gaby Hoffmann (33) og Mandy Patinkin (62). Foto: Scanpix
Gaby Hoffmann (33) og Mandy Patinkin (62). Foto: Scanpix Vis mer

#DemandClimateAction

Så, hvorfor gikk alle med denne sløyfen? Zoomer du ekstra godt inn på bildet ser du at det står #DemandClimateAction på båndet. 

Ifølge NRDC (The Natural Resources Defense Council) skal et møte finne sted i Paris i desember hvor hundrevis av ledere over hele verden skal komme til en enighet om hvordan vi skal gå klimaendringene i møte.

«Dette kan bli et vendepunkt i kampen for en ren fremtid, men bare hvis vi står sammen og krever umiddelbart klimatiltak», skriver de på nettsiden sin. 

Derfor har NRDC satt i gang en underskriftskampanje hvor organisasjonen henvender seg til lederne som skal møtes i Paris: «Klimaendringene påvirker alle i hele verden. Vi har dårlig tid, og fremdeles ingen løsninger. Vi håper at når dere møtes på klimakonferansen  i desember at dere tar tak i problemene med en gang. Dette inkluderer en ny verdensomfattende enighet som sier at alle nasjoner blir med på å ta steget mot en lav-karbon fremtid. Det krever mye jobb fra oss alle for å løse denne klimakrisen. Takk.»

LES OGSÅ: 10 prosent av inntektene går til Rosa Sløyfe-aksjonen

ISEN SMELTER: Dette hjerteskjærende bilder viser en av klimaendringene vi har i verden. Foto: Scanpix
ISEN SMELTER: Dette hjerteskjærende bilder viser en av klimaendringene vi har i verden. Foto: Scanpix Vis mer

«Konsekvensene kan bli alvorlige»

Miljostatus.no, utviklet av miljøforvaltningen og med Miljødirektoratet som ansvarlig redaktør, skriver dette på sine nettsider:

«Det har vært en stor økning av den globale middeltemperaturen de siste 50 årene. I Norge ventes temperaturen å øke mest om vinteren og minst om sommeren. Akkurat hvor mye temperaturen vil komme til å øke avhenger av hvor mye klimagasser som slippes ut framover.  De alvorlige konsekvensene gjelder både mennesker og naturen».

«Klimaendringene er en av de største utfordringene verden står overfor i dag», skriver FN-sambandet på sine nettsider

De største klimarisikoene

Ifølge delrapport 2 fra FNs Klimapanel er dette de største klimarisikoene:

  • Risiko for død, skade og levebrød i lavtliggende kystsoner og små øystater pga av havstigning
  • Risiko for svekket matsikkerhet, særlig i fattige områder
  • Risiko for alvorlige skader i byer på grunn av flom
  • Risiko for tap av marine økosystemer, biodiversitet og deres bidrag til folks levebrød
  • Risiko for dødelighet, sykelighet og andre skader som kommer i perioder med ekstrem varme
  • Systemisk risiko grunnet ekstreme værhendelser: infrastruktur og kommunikasjon bryter sammen.  

LES OGSÅ: Får du hodepine av todenvær?

EKSTREM VARME: Risiko for dødelighet, sykelighet og andre skader som kommer i perioder med ekstrem varme. Foto: Nature Picture Library
EKSTREM VARME: Risiko for dødelighet, sykelighet og andre skader som kommer i perioder med ekstrem varme. Foto: Nature Picture Library Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer