Helse & Livsstil

Derfor gir han deg roser

Det er herved bevist. Menn gir deg blomster når forholdet skranter.

Derfor gir han deg roser
Publisert
Sist oppdatert
Det er en velkjent klisjé at mannen gir partneren blomster når han har hatt et sidesprang. En australsk undersøkelse kaster imidlertid nytt lys over fenomentet menn og blomsterbuketter.

 • Ta testen: Ta mannetesten


 • Mars og Venus

  Menn lever fremdeles på Mars og kvinner på Venus, konkluderer en omfattende australsk undersøkelse.

  Marty Leacy, mannen bak datingbyrået It's Just Lunch, påpeker at menn ikke alltid er i kontakt med følelsene sine.

  - Derfor handler vi ofte i siste liten, og tyr til det vi tror løser problemet i en fei, nemlig middag eller roser. Men det kvinner ønsker på det tidspunktet forholdet ikke går så bra, det er å prate om det, sier han.

  Når forholdet skranter blir med andre ord menn opptatt av å imponere partneren ved å lage mat eller skrive små lapper, mens kvinner vil snakke ut om problemene.

  - Kvinner finner det dessuten vanskeligere å gå videre etter et forhold, mens menn bare vil komme over det og finne en ny, sier datingguruen og blåser med dette nytt liv i gamle fordommer.

 • Ta testen: Er han noe å samle på?

 • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?

 • Ta testen: Hvilken sex-type er du?


 • Huleboere

  Av 1200 australske voksne oppgir hele 83 prosent at karrierejag er en viktig årsak til at forhold tar slutt. Kanskje enda mer urovekkende er det at hele 88 prosent føler at forholdet deres står i fare på grunn av vanskeligheter med å balansere jobb og familieliv.

  Felles for kvinner og menn som prøver å gjenoppbygge forholdet er en streben etter mer tid sammen. Kvinner bruker i tillegg kvalitetstid med barna som en måte å gjenoppbygge nærheten til partneren på.

  Det kvinner verdsetter mest i et forhold er vennskap, kjærlighet og støtte. Menn derimot lister opp punkter som forholdets varighet, tilgjengelighet og det å gjøre ting sammen.

  - Det er viktig at vi aksepterer forskjellene mellom menn og kvinner. Mannen vil helst krype inn i hulen sin når forholdet skranter, mens kvinnen gjerne vil snakke om det, sier Michael Burge, samlivspsykolog.

  Han forteller at kvinner generelt trenger å prate om relasjoner og hele 70 prosent prater også med andre om forholdet. Men det er vel kanskje ikke så rart når partneren ikke vil lytte?

  LES OGSÅ:
 • Slik skal en bra mann være
 • Slik vil han ha deg
 • Slik tenner du ham

 • Derfor gir han deg roser
  Derfor gir han deg roser
  Derfor gir han deg roser
  Derfor gir han deg roser
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer