Gjespe

Derfor gjesper du

Og nei, det er ikke fordi du er trøtt.

Publisert
Sist oppdatert
Søvnmangel, for mye koffein, en slitsom dag på jobben. Det er alle gode grunner for et gjesp, men det er to andre ting som kan gjøre deg trøtt og utsatt for tette gjespebyger. Hvis du har følt deg sliten og trøtt uten å forstå hvorfor, bør du undersøke om disse to lidelsene kan være det overraskende svaret på din trøtte fremtoning, ifølge WebMD og Glamour.com

Les også: 6-8 timer søvn = perfekt

1. Udiagnostiserte matallergier

Noen leger sier at skjulte matallergier kan stjele energien din.
Hvis du blir trøttere etter å ha spist, kan det være at du har en mild intoleranse mot noe du har spist - ikke nok til å bryte ut i utslett, bare nok til å gjøre deg trett, melder WebMD.

Hvordan du fikser det? Du kan prøve å eliminere matvarer en om gangen for å se om det hjelper på trettheten, men spør først og fremst legen din om en allergitest. Ingen bør på egenhånd fjerne viktige næringsstoffer fra dietten sin. Langt mindre stille sin egen diagnose.

Les også: Hjelp, jeg har matallergi

2. En skjult urinveisinfeksjon

Visste du at du kan ha urinveisinfeksjon (UVI) uten den vanlige svien og andre smertefulle symptomer?

Infeksjonen melder ikke alltid ifra at den er der. I noen tilfeller kan tretthet være det eneste tegnet. En urinprøve kan fort bekrefte om du har en infeksjon i urinveiene.

Hvordan du fikser det? Kjøp et urinprøveglass på apoteket, vask deg godt, og tiss på glasset. Legen kan raskt se om det er UVI på gang. Antibiotika kan hjelpe, og det gir deg energien tilbake.

Men det trenger ikke være så ille. Vi gjesper også når vi er nervøse eller like før vi skal gjøre noe viktig – nettopp for å være konsentrert – og ikke fordi vi er trette!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer