Sex

Derfor har dildo-brukere best sex

Visste du at mer enn halvparten bruker sexleketøy sammen med kjæresten?

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hele 53 prosent av kvinner og 45 prosent av menn bruker vibrator når de har sex og bruk av vibrator bedrer sexlivet, ifølge to nye studier som er utført ved Indiana University. Les også: - Klar, ferdig, orgasme!De nye studiene er de første som offentliggjør data om vibratorbruk fra et representativt utvalg av den amerikanske befolkningen. De er også de første som gir innsikt i hvordan og hvorfor man bruker vibrator, undersøker om det finnes bivirkninger og utforsker sammenhenger med seksuell helseatferd, seksuell nytelse og livskvalitet.Les også: Den store sexleketøytesten

Har lenge vært anbefalt av leger

Men selv om dataene kommer først nå, har leger og terapeuter i lang tid likevel anbefalt bruk av vibrator som hjelp mot seksuelle problemer og for å øke nytelsen. - De nye studiene bekrefter det leger og terapeuter har visst i flere tiår, nemlig at det er vanlig å bruke vibrator, at det kan øke lysten og gjøre det lettere å få orgasme og at man veldig sjelden får noen bivirkninger, sier Debby Herbenick, som er assisterende direktør ved The Center for Sexual Health Promotion.Les også: Få fart på sexlivetIfølge Michael Reece, som er direktør ved The Center for Sexual Health Promotion, er kanskje et av de viktigste funnene at vibratorbruk også er vanlig blant menn, som er noe som ikke har blitt dokumentert før.Les også: Sexleketøy du ikke blir flau overUnder kan du lese de viktigste funnene fra studiene.Kvinner:
 • Over halvparten av kvinnene (53 prosent) hadde brukt en vibrator, og nesten en av fire hadde brukt det den siste måneden.
 • Vibratorbrukerne hadde en markant høyere sannsynlighet for å ha gjennomgått en gynekologisk undersøkelse i løpet av det siste året.
 • Vibratorbruk hadde en positiv innvirkning på både lyst, opphisselse, våthet og orgasme og var til hjelp for kvinner som opplever smerte under sex.
 • De fleste (71,5 prosent) oppga at de aldri hadde opplevd noen bivirkninger ved vibratorbruk. Bivirkningene som ble oppgitt, var typisk sjeldne og av kort varighet.Les også: Gjem vibratoren herMenn:
 • 45 prosent av mennene hadde tatt i bruk en vibrator under sex én eller flere ganger i løpet av livet, og her var det ingen forskjell mellom heterofile og homofile/bifile menn.
 • De fleste heteroseksuelle menn (91 prosent) oppga å ha brukt vibrator under forspill eller samleie med en kvinnelig partner.
 • Av de som hadde brukt vibrator hadde ti prosent gjort det den siste måneden, mens 14 prosent hadde brukt det i løpet av det siste året.
 • De som oppga å ha brukt vibrator, særlig de som hadde brukt det nylig, hadde også større sannsynlighet for å være opptatt av sin egen seksuelle helse, som ved å nylig ha undersøkt testiklene sine.
 • Menn som hadde brukt vibrator nylig hadde også lettere for å få ereksjon, var mer fornøyd med sexakten, fikk bedre orgasmer og hadde høyere seksuell lyst.Les også: - Menn er kløner i sengaStudiene er utført av forskere ved The Center for Sexual Health Promotion på The School of Health, Physical Education and Recreation ved Indiana University, blant et representativt utvalg av amerikanere i alderen 18 til 60 år. Den ene studien tok for seg 2056 kvinner, mens den andre undersøkte 1047 menn. Begge er publisert i juliutgaven av Journal of Sexual Medicine.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer