Skjønnhet

Derfor har hun alltid røde lepper

Sjekk hvorfor dette er blitt superstjernens varemerke.

RØD LEPPESTIFT: Gwen Stefani (44) er godt kjent for sine knallrøde lepper, og går sjeldent ut uten. Se hvordan du kan få til like fantastiske lepper lenger ned i saken. Foto: All Over Press
RØD LEPPESTIFT: Gwen Stefani (44) er godt kjent for sine knallrøde lepper, og går sjeldent ut uten. Se hvordan du kan få til like fantastiske lepper lenger ned i saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Røde lepper er i vinden som aldri før.

Med et par røde lepper er du raskt klar for fest, og Hollywood-stjernene elsker å dresse opp både cocktail- og gallakjoler med knallfargede lepper.

En av dem som virkelig har gjort dette til sitt kjennemerke er Gwen Stefani (42).

Faktisk er det slik at den amerikanske sangerinnen og frontfiguren i «No Doubt» sjelden går ut døren uten de knallrøde leppene.

LES OGSÅ: Nå skal håret være is-blondt

Foretrekker å sminke seg selv

Selv om knallfargede lepper er veldig populært nå for tiden, har Gwen Stefani lenge vært en stor tilhenger av trenden - faktisk allerede da hun gikk på videregående.

- Jeg husker at jeg satt i den slitne, ghetto-bilen min, en Honda Prelude, og tok på en rød leppestift i speilet og tenkte; «ooh, jeg liker det! Dette er akkurat hva jeg trenger». Etter det gikk jeg aldri tilbake igjen, avslører Stefani til Huffington Post.

Og det er helt riktig.

Helt siden den gangen har sangerinnen brukt rød leppestift enten hun har tenkt seg på den røde løperen, til legen, på tur med hunden, på shopping eller på scenen.

RØDE LEPPER: Uansett om det er på tur med hunden, på shopping, på scenen eller på den røde løperen elsker Gwen Stefani sine røde lepper.  Foto: All Over Press
RØDE LEPPER: Uansett om det er på tur med hunden, på shopping, på scenen eller på den røde løperen elsker Gwen Stefani sine røde lepper. Foto: All Over Press Vis mer

Tidligere har det også kommet frem at Stefani er blant Hollywood-stjernene som foretrekker å sminke seg selv, noe også kjente fjes som Janelle Monae, hertuginne Catherine, Lucy Liu og Kate Winslet gjør.

Men hvordan får hun til de duggfriske, røde leppene?

I et annet intervju, med Hollywoodlife.com, kan hun avsløre at fargen hun virkelig har lagt sin elsk på er L'Oréal sin leppestift Infallible Le Gloss 8HR Red Fatale.

Til Elle.com har hun også fortalt hvilke andre produkter hun sverger til, og i tillegg til leppestiften fra L'Oréal, er hun fan av leppestiftene fra Mac.

Og hvis du lurer på hva som er hemmeligheten bak den ungdommelige huden hennes, i en alder av 42 år, kan hun fortelle at hun sverger til en babylotion fra et merke kalt Johnson's.

Tips til hvordan du kan få like fantastiske røde lepper får du under.

LES OGSÅ: Produktet som redder neglene dine

Slik får du fantastiske, røde lepper

Det kan kanskje se ut som en utfordring ut å få til lekre, innbydende røde lepper, og mange opplever at den forsvinner utover dagen eller at den sklir ut i kantene.

Men det er slett ikke «rocket science» å få leppestiften til å sitte godt. 

Faktisk kan det være at alt du trenger er en lipliner - som også Gwen Stefani var kjent for på 90-tallet. Denne gangen er det imidlertid ikke snakk om en lipliner som har en annen farge enn leppestiften, men en som har samme nyanse, eventuelt er blank.

LIPLINER: Det hemmelige trikset bak perfekt leppestift. Gå for en farge som har samme farge som leppestiften, eller en som er blank for best resultat. Foto: KKs Lille Sminkeskole
LIPLINER: Det hemmelige trikset bak perfekt leppestift. Gå for en farge som har samme farge som leppestiften, eller en som er blank for best resultat. Foto: KKs Lille Sminkeskole Vis mer

 - Lipliner har en funksjon som gjør at leppene kan forstørres og gi mer konturer. Du kan også korrigere hvis du har ujevne lepper, eller ulik størrelse på overleppe og underleppe, har Ingunn Stelander Skeie, hudterapeut og produktsjef for makeup hos Cosmedic AS, tidligere uttalt til KK.no.

- Det beste er å bruke samme tone på lipliner og leppestift. Da blir resultatet mye mer naturlig, forklarer hun.

Tone Vid Skipá, som er skjønnhetsjournalist og makeup-artist i KK, har et annet godt tips.

IKKE HELT HELDIG: Hvis du skal gå for knall røde lepper kan det være lurt å dempe øyesminken noe, ellers kan det lett bli litt for mye.  Foto: All Over Press
IKKE HELT HELDIG: Hvis du skal gå for knall røde lepper kan det være lurt å dempe øyesminken noe, ellers kan det lett bli litt for mye. Foto: All Over Press Vis mer

- Hvis ikke du vil ha den klassiske lipliner-effekten, så finnes det faktisk blanke/fargeløse liplinere som er supre å bruke. Mange ulike sminkemerker har slike, så det er bare å spørre når du går på parfymeri eller i en sminkeforretning, sier hun.

Et annet tips når du går for en leppestift med sterk farge er å dempe øyesminken noe.

Når du har en sterk farge på leppene, kan det fort bli litt for mye av det gode med sterk øyesminke i tillegg. Et eksempel er på Emmy-awards for noen år siden da Leighton Meester kombinerte rød leppestift med markerte øyne med bruntoner og sort kajal.

LES OGSÅ: Slik kan du unngå stresskviser

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer