Sex

Derfor har vi venne-sex

Noen venner har et nærmere forhold enn andre.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du også hatt en venn du har delt litt mer enn en vinflaske og en boks med is med?

To av tre har prøvd

Da er du i godt selskap. En amerikansk kartlegging av studenters sexvaner avdekker at to av tre har hatt ett seksuelt forhold til en de ellers bare er venn med. 36 prosent av de spurte svarte at de hadde en venn de kunne ha sex med en gang i blant. Studien er publisert i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior og gjengitt i Live Science.Her er mennene som aldri mister dragetTa testen: Hvor sexy er du?

Betraktes som trygt

Når de ble spurt om fordelene med vennesex, svarte 60 prosent at de likte det uforpliktende med forholdet. 55 prosent svarte at bare det å ha jevnlig sex var en stor fordel i seg selv. - Disse relasjonene ble sett på som en trygg og praktisk måte å hygge seg med sex på, sier Melissa A. Bisson og Timothy R. Levine, to av forskerne bak studien.

Men hva hvis...?

Men vennesex er ikke helt ukomplisert. De spurte oppga mangel på kommunikasjon og muligheten for at den ene forelsket seg som faktorer som kunne gjøre slike relasjoner vanskelig. Vurderer du en «friends with benefits»? Her er reglene for venne-sexHar du mannlige venner, men ingen kjæreste? Kanskje sitter du fast i kompisfella.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer