KK.NO: Har du opplevd å tippe melkekartongen over frokostblandingen, bare for å oppdage at den kommer ut klumpete og illeluktende?
Melk er som regel ikke blant produktene som holder lengst, og som det kan være greit å kaste med én gang de er utgått på dato.
Eller?
Som du kanskje allerede har fått med deg, finnes det også en rekke varianter av melk - også flere typer som har lenger holdbarhet.
LES OGSÅ: Superbærene du bør prøve
Holdbar i flere måneder
- Når du finner melk fra Tine med spesielt lang holdbarhet, er det fordi den er ultrapasteurisert. Det vil si at den er behandlet med ultrahøy temperatur - kalt en UHT-prosess, sier Sverre Stenseng, kommunikasjonsrådgiver i Tine.
Og det gjelder ikke bare melk som er laget nettopp for lenger holdbarhet, men også mandelmelk og soyamelk - som er blitt svært populært den siste tiden.
- Våre drikker blir varmebehandlet i produksjon, som gir en lenger holdbarhet enn det er hos blant annet fersk melk, forteller Hanne K. Bjørvik, produktsjef i «Go Green».
I likhet med langtidsholdbar melk, går også soyamelk og mandelmelk gjennom UHT-prosessen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger