Menn som skuespillerne Will Smith, Brad Pitt, George Clooney og Jim Carrey er alle svært populære blant kvinner. 7-punktslisten under her forklarer hvorfor. Foto: All Over Press
Menn som skuespillerne Will Smith, Brad Pitt, George Clooney og Jim Carrey er alle svært populære blant kvinner. 7-punktslisten under her forklarer hvorfor. Foto: All Over Press Vis mer

Sex & Kjærlighet

Derfor kan ingen motstå slike menn

Menn som oppfyller disse 7 kriteriene, faller kvinner lettest for.

I boken Why Women Have Sex av psykologene Cindy Meston og David Buss avsløres det hva som får en mann til å appellere til en kvinne. De to psykologene forklarer også hvorfor dette er langt mer komplisert og fascinerende enn det vi kan foretille oss.

 • 101 ting menn kan brukes til


 • Her er de 7 viktigste faktorene for at en mann anses som attraktiv, ifølge Why Women Have Sex:

  1. Størrelsen teller

  Først og fremst skal mannen være høy. Studier viser at 80 prosent av kvinner vil møte en mann som er godt over 180 cm høy. Menn som skilter med høyden sin i kontaktanonser og som har en høyde å «skryte» av får også bedre respons.

 • Er du over 162,56?

 • I vestlige kulturer anses for eksempel høye menn å ha en høyere status enn lave menn og di snitt tjener de også litt mer enn lave menn. De anses også for å være sunnere.

 • Dette tenner kvinner på

 • 2. Lukten av sex

  Kvinner vil bokstavelig talt snuse inn en manns genetiske parfyme før hun avgjør om han er den rette for henne. Hun kan nemlig, enkelt forklart, lukte om han har ulik eller lik MHC-sammensetning som henne. MHC er en gruppe proteiner som er satt sammen forskjellig fra person til person.

  Trikset er å finne en partner hvir MHC-genetikken skiller seg fra ens egen. Dette gir blant annet større sjanse for å få et friske barn med ekstra godt immunforsvar.

  Denne høyt utviklede luktesansen har vekket nysgjerrigheten til flere andre fagpersoner, blant annet evolusjonspsykolog Christine Garver-Apgar. Hun har funnet at også kvinners sexlyst påvirkes av om partneren har matchende MHC eller ikke.

  Ulik MHC hos mann og kvinne i paret øker nemlig sexlysten hos kvinnen. I motsatt tilfelle fantaserer kvinnen oftere om sex med andre menn og er oftere utro i virkeligheten også. At likhet tiltrekker er altså en sannhet med modifikasjoner!

 • Ja, vi elsker svette menn

 • 3. Veltrent

  Tilbake til mannens kropp. Høyde er ikke det eneste fysiske trekket som tenner kvinner. Sterke, muskuløse og atletiske menn blir foretrukket både for tilfeldig sex og varige forhold.

  De fleste kvinner har en dragning mot V-formede overkropper, altså bredere skuldre enn hofter. En slank mage kombinert med en passe muskuløs overkropp er også noe kvinner setter pris på.

  En av årsakene til dette er at bredskudrede menn anes for å være mer dominerende.

  Men, les videre: mange menn overvurderer hvor muskuløse kvinner vil ha dem, litt på samme måte som at kvinner misoppfatter hvor tynne de «må» være for å anses som attraktive. • Slik skal en bra mann være


 • 4. Et pent ansikt

  Men hva så med ansiktet? Kvinner finner menn med firkantet kjeveparti og maskulint ansikt mest sexy og vil helst ha sex med disse. Men for langvarige forhold, er det de mindre maskuline ansiktene som er mest attraktive.

  Enkelt forklart, er grunnen til dette at menn med maskulint ansikt har høye testosteronverdier - og det indikerer god helse. Men de mest maskulint utseende mennene er også mindre trofaste, ifølge flere undersøkelser.

  Valget blir altså som følger. Enten en mindre maskulint utseende mann, som er en mer lojal partner og bedre far, eller en maskulint utseende mann som vil overføre sine helsemessig gode gener, men som vil trolig har lavere terskel for utroskap?

 • Dette er drømmemannen


 • 5. En behagelig stemme

  Så til stemmen, for det er nemlig noe med mannens stemme som gjør kvinner litt mo i knærne. Jo mer testosteron mannen produserer i puberteten, jo dypere stemme får han. Nyere studier av evolusjonsantropolog David Puts viser at uansett hva kvinnen vil ha fra en mann hun treffer, så er dyp stemme definitivt mest attraktivt.

  Det skyldes blant annet at en dyp stemme ubevisst anses som et tegn på god helse, som igjen gjerne henger sammen med en symmetrisk kropp. En med symmetrisk kropp, både over – og underkropp, har nemlig som oftest dypere stemme enn en mann som ikke har det.
 • Sexy stemme=sexy kropp


 • 6. Måten han beveger seg på

  Hvordan en mann beveger seg sier også mye om energi, helse, alder og dominans, for å nevne noe. Det å imponere på dansegulvet kan for eksempel tenne kvinnen. Studier viser faktisk at gode dansekunnskaper har fått kvinner til å gå til sengs med menn.

  Men noen kroppsbevegelser er likevel mer pirrende enn andre. Store og sveipende bevegelser er med på å gjøre mannen mer erotisk i kvinnens øyne. Mange kvinner tenner også på menn som rører ved andre. Når han for eksempel strekker seg, krever han plass og når ha berører en annen mann på ryggen viser han dominans - og dette elsker kvinner.

 • Slike menn vil stadig flere kvinner ha


 • 7. Sexy på insiden

  Personligheten er vel så viktig, den skal også være sexy.

  For noen kvinner er humoristisk sans avgjørende. Studier viser også at kvinner som er sammen med vittige menn synes bedre om partnerne sine enn kvinner som er sammen med tørrpinner. Kvinner som er ute etter et eventyr trekkes også mot humor.

  Men hvorfor det er slik kan ikke forskerne riktig bli enige om, men én ting er de sikre på: Menn vil ha kvinner som ler av dem, eller kanske man skal si som ler med dem, mens kvinner vil ha menn som produserer humor. Dette gjelder for alle slags romantiske forbindelser.

 • Vi vil ha menn som ligner oss selv • Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: