Naturlige Kropper

Derfor kastet disse 18 kvinnene klærne

- Du blir ikke et bedre menneske av å veie 10 eller 20 kg mindre, sier initiativtaker Hilde Cathrin Mork.

KASTET KLÆRNE: Hilde Cathrin Mork var initiativtager for stuntet på Sarpsborg torg forrige helg.  Foto: Øystein Radich
KASTET KLÆRNE: Hilde Cathrin Mork var initiativtager for stuntet på Sarpsborg torg forrige helg. Foto: Øystein Radich Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Historien til Hilde Cathrin Mork (48) gjør at vi smelter!

I protest mot dagens kroppspress bestemte hun seg for å utføre et stunt: Å danse sammen med 18 formfulle damer i badetøy på scenen under Torgfesten i Sarpsborg. 

LES OGSÅ: Hurra for naturlige kropper!

La ut bilde av seg selv på Facebook

I påsken postet Mork et undertøysbilde av seg selv på Facebook. Hun ville vise at alle kvinner er flotte, uansett form og fasong

LA UT BILDE AV SEG SELV: Dette er bildet Mork la ut av seg selv på Facebook for å vise at alle kvinner er flotte, uansett form og fasong.  Foto: Per Olof Mork
LA UT BILDE AV SEG SELV: Dette er bildet Mork la ut av seg selv på Facebook for å vise at alle kvinner er flotte, uansett form og fasong. Foto: Per Olof Mork Vis mer

Responsen ble stor, og før hun visste ordet av det hadde haugevis av positive kommentarer og «likes» rast inn til henne.

Dette ga henne ideen: hun ville samle en gjeng med formfulle damer i badetøy på et gruppebilde! 

Hun etterlyste damer i ulike former og fasonger på Facebook, noe som ble en skikkelig suksess, for vips så stod de der, 15 flotte damer i badetøy, klare for å bli tatt bilde av. 

- Etter fotoshooten var damene skikkelig stolte av seg selv – de hadde turt å vise seg i badetøy! Noen av dem fikk en skikkelig selvtillitsboost. De innså at de var gode nok, og at de, som alle andre, kunne være modeller. 

GRUPPEBILDE: Her er gruppebildet som ble tatt av Mork og de 14 andre damene!  Foto:  Tonje Kornelie
GRUPPEBILDE: Her er gruppebildet som ble tatt av Mork og de 14 andre damene! Foto: Tonje Kornelie Vis mer

LES OGSÅ: - Elsk kroppen din, med valker og alt!

Ville ta det et skritt videre 

Kort tid etter fotoshooten fikk Mork nok en idé, hun ville ta det hele et skritt videre. Hun ville danse i badetøy sammen med damene på torget i Sarpsborg lørdag 6. juni.  

- Jeg opprettet en ny gruppe på Facebook, og spurte jentene som hadde vært med på fotoshooten om de ville være med på en ny og spennende idé. Nesten alle meldte seg frivillig. 

- Jeg etterlyste også nye jenter på Facebook, og fikk raskt napp. Jeg fortalte ikke hva det gjaldt, men sa at de kunne få mer informasjon hvis de møtte meg i et lokale her i Sarpsborg. 

Nedenfor kan du se youtube-videoen damene la ut etter stuntet: 

Mork visste nemlig at jentene ville trekke seg dersom de på forhånd visste hva ideen hennes gikk ut på. 

- Når vi stod der alle sammen - totalt 18 personer, og ti stykker allerede var kjempegira på å gjøre det, var det ingen som hadde lyst til å trekke seg, forteller hun.  

Ble det mye planlegging? 

- Jeg er på mange måter en perfeksjonist, så jeg ønsket å gjøre det så bra som mulig. Vi brukte den samme låten som vi brukte under fotoshooten, Madcon med «Don’t worry», og lagde en enkel koreografi. 

KOSTE SEG PÅ SCENEN: Mork forteller at de fikk god respons fra publikum etter dansen.
KOSTE SEG PÅ SCENEN: Mork forteller at de fikk god respons fra publikum etter dansen. Vis mer

LES OGSÅ: Blondinbella: «Dette er for dere jenter, elsk dere selv» 

Danset i badetøy på scenen

Da ideen begynte å ta form bestemte Mork seg for å ta kontakt med Pål Antonsen som er leder for Glenghuset i Sarpsborg og som arrangerer torgfesten. 

- Han syntes det hørtes kjempekult ut. Det var faktisk han som slapp oss inn fra sidelinjen like før stuntet, forteller hun. 

Stuntet foregikk i pausen mellom to konserter på lørdagskvelden - Katzenjammer hadde spilt ferdig og publikum ventet på Bo Kaspers Orkester. Damene stod gjemt inne i folkemengden og ventet i spenning på at låten skulle bli satt på. Da den endelig kom på, strømmet de mot scenen og kastet klærne foran et fullsatt torg. 

Hvordan reagerte publikum? 

- På filmen kan man høre mye jubel og skrik når vi går ut på sidelinjen for å kle på oss igjen. Det er blant annet en mann som roper «Det er så jævla stilig». Vi fikk absolutt en kjemperespons, sier Mork. 

«Du er god nok»

Mork ønsker å gi følgende beskjed til alle norske kvinner der ute: 

- Du er god nok som du er! Vær fornøyd med kroppen din og gjør det beste ut av deg selv. 

- Man blir ikke et bedre menneske av å veie 10 eller 20 kilo mindre. Det gjelder å være et hyggelig menneske som er fornøyd med seg selv, sier hun. 

Dersom du ønsker å ta del i prosjektet til Mork kan du benytte deg av  #yppigmangfold #smashingcurves #sommerkroppen. 

#kknaturlig

KK har også tradisjon for å hylle naturlige kropper. I vårt moteblad KK Stil bruker vi leserne som modeller, og ønsker å vise et herlig mangfold av både aldre og størrelser.

- Med kampanjen #kknaturlig ønsker vi å gi den naturlige kvinnekroppen en oppreisning. Sunne og ekte kropper er vakre i mer enn én alder og størrelse!

NATURLIGE KVINNER: Disse KK Stil-modellene viste undertøy på scenen på KK-dagen den 24. april. Her er de backstage på Oslo Konserthus. Vakre som få! Foto: Astrid Waller
NATURLIGE KVINNER: Disse KK Stil-modellene viste undertøy på scenen på KK-dagen den 24. april. Her er de backstage på Oslo Konserthus. Vakre som få! Foto: Astrid Waller Vis mer

- Mote er faktisk for alle. Vi vil fortsette å rekruttere modeller blant leserne våre! Vil du være med, legg ut bilde av deg selv på Instagram og tag med #kknaturlig, sier redaktør for KK STIL - Mai Eckhoff Morseth. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer