Lyve Om Utroskap

Derfor klarer de å lyve om utroskap

- De begynner å leve et farlig dobbeltliv, sier eksperten.

LYVE OM UTROSKAP: Mange klarer å holde utroskapen hemmelig for partneren sin over lengre tid. Hvordan klarer de egentlig dette?  Foto: Mi.Ti. - Fotolia
LYVE OM UTROSKAP: Mange klarer å holde utroskapen hemmelig for partneren sin over lengre tid. Hvordan klarer de egentlig dette? Foto: Mi.Ti. - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: De fleste av oss er enig i at utroskap ikke er akseptabelt – likevel viser norsk forskning at 29 prosent av menn og 23 prosent av kvinner har vært utro en eller annen gang.

I tillegg til dette, er det ikke til å komme unna at det også finnes mørketall der ute– personer som har valgt å holde sviket hemmelig for partnerne sine, og det gjerne i flere måneder eller år.

Hvordan klarer egentlig disse personene å leve med seg selv og løgnen?

LES OGSÅ: Derfor er menn utro

Finner måter å rettferdiggjøre sviket på

Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller at det ofte er slik at den som er utro finner måter å rettferdiggjøre sviket på, og har dermed ikke like dårlig samvittighet for det han eller hun har gjort.

- I terapirommet får jeg som parterapeut høre at de er sjokkert over at de selv har vært utro, da de trodde de ikke kunne gjøre noe sånt.

- Ofte skjer det så gradvis, at det gjerne føles helt uskyldig, kanskje bare et lite «Hei» på Facebook - og så plutselig en dag er man fanget i den rosa boblen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer