Slanking

Derfor klarer du ikke å holde vekten

Her er de vanligste årsakene.

IKKE LETT Å HOLDE VEKTEN: Har kiloene sneket seg på etter at du har nådd målet ditt? Dette gjelder svært mange, og er ikke så rart når kroppen i seg selv jobber i mot deg. Men det er ikke dermed sagt at du ikke kan lykkes - bare se tipsene lenger ned! Foto: adrian_ilie825 - Fotolia
IKKE LETT Å HOLDE VEKTEN: Har kiloene sneket seg på etter at du har nådd målet ditt? Dette gjelder svært mange, og er ikke så rart når kroppen i seg selv jobber i mot deg. Men det er ikke dermed sagt at du ikke kan lykkes - bare se tipsene lenger ned! Foto: adrian_ilie825 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som ønsker å gå ned i vekt.

I Norge er nesten én million overvektige, og det finnes utallige tips, råd og dietter som skal hjelpe deg med å nå «idealvekten».

En utfordring for mange er imidlertid veien videre etter en eventuell slankekur, og det å faktisk holde vekten.

Svært mange går opp igjen - ofte også mer enn tidligere, og nye funn avdekker nå hvorfor det er så vanskelig å holde vekten, skriver Forskning.no.

LES OGSÅ: Her mister du fort kontrollen

Kroppen kjemper i mot vektnedgangen

- Kroppen vår har et meget sterkt forsvar mot nedgang i vekt, forteller Line Kristin Johnson, forsker og klinisk ernæringsfysiolog ved Senter for sykelig overvekt.

På et seminar om mat og fedme arrangert av Sykehuset i Vestfold, forteller Johnson at det er et mirakel at noen i det hele tatt klarer å holde vekten etter en slankekur.

- Sulthormoner justeres opp slik at sultfølelsen øker. Kroppen sier: Du må spise! Dette er livsfarlig! Samtidig får du en større nytelse av å spise. Lysten på mat med mange kalorier øker. Dette er faktisk noe man kan måle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer