Bad Boys

Derfor motstår ikke kvinner bad guys

Hvorfor fantaserer kvinner om «slemme gutter»?

Verdens snilleste mann klør seg nok i hodet. Jentene han gjerne skulle vært verdens beste kjæreste for, surrer som fluer rundt han som har rykte på seg for å være en skikkelig bad guy.

Hvorfor dras noen mot han som ingen noensinne har klart å temme? Som kanskje til og med ikke behandler noen noe særlig pent? Som alltid bare kjører sitt eget løp?

- Det er en 1000 år gammel klisjé - fortapt, slem fyr får engel, sier psykolog Peder Kjøs.
- Bad guys oppfyller ofte en tradisjonell machorolle som kvinner syns er mandig. Det er jo en veldig tradisjonell mannsrolle, som er kul og akseptabel for mange.

Feil menn
Tøff-tøffelhelt

Magisk kjærlighet

Psykologen tror mange faller for bad guys på grunn av deres egen rolle i et slikt forhold. Noen vil være den snille som ser gode kvaliteter der ingen andre gjør det.

- De tenker «han som er så fæl, det er bare jeg som ser hvor god han er». Det finnes både kvinner og menn som har tro på at deres kjærlighet er en magisk kraft som kan redde den fortapte, og forbedre personen, sier Kjøs.

Det er ikke alle som tiltrekker seg bad guys, men noen gjør det igjen og igjen.

- Noen har efaringer med menn som ikke er så allright, og så gjentar de mønsteret. Det er det de forbinder med å være mann, maskulin og tøff. Kanskje det var sånn pappaen deres var?

Slik vet du at han er seriøs
Slik skal en bra mann være

Tidligere erfaringer

Slikt viser seg i mønstre hos andre også, kvinner som har vokst opp med fedre som er alkoholikere, finner seg ofte en alkoholiker, ifølge Kjøs.

Det handler altså ofte om de tidligere erfaringene man har gjort seg, om rolleforventninger og oppfatningen om hva det er å være mann.
- Det føles kjent, og da er det ikke så farlig om det ikke føles helt allright.

Og når forholdet tar slutt, går de videre til en ny bad guy.
- De lærer ikke av sine feil, og det er da vi kan snakke om et mønster igjen. Det virker som at jentene som stadig får tilbake til bad guys har et begrenset antall skjemaer i hodet når det kommer til forhold, sier Kjøs.

10 tegn på at han er den rette
Kvinner, senk kravene

Omvendt

Peder Kjøs har som psykolog jobbet med rusmisbrukere, og forteller at mange av jentene ofte har helt streite kjærester.

- Som vil redde dem fra narkohelvetet. Det funker sjelden bra. De trenger ingen som overtar livet deres og styre for dem. Og guttene blir skuffet og sinte når det ikke virker som de tenkte.

Ta mannetesten: Hva slags type mann er han?
Slik takler du nerden

- Flere bad boys, takk.

Den amerikanske kjærlighetscoachen Yangki Christine Akiteng har det som millioner andre kvinner, hun har falt for bad boy etter bad boy. Men hun har ikke følt seg tiltrukket av den røffe alfahannen, arrogante machomenn eller egoistiske idioter som misbruker, ser ned på eller hater kvinner. Hun vil gjerne at flere menn blir litt bad boys.

- Min bad boy er han som har en utemmet villhet over seg. Han er ikke nødvendigvis stor og sterk, og han brisker seg ikke med sin maskulinitet - men det er noe med ham som viser at dette er en mann som kan takle enhver situasjon, sier Akiteng.

- Menn er designet fra naturens side til å uttrykke overflod av maskulin energi. De lengter etter å utforske, utfordre, ta risikoer og leve et liv med masse eventyr.

I mange unge gutters hjerte banker et ønske om å bli en helt, en kriger, en ridder, å bli supermann eller spiderman.

- Dessverre undertrykker de fleste menn den ville delen og utvikler en mer drømmende maskulinitet. Det er ikke rart at mange menn er sinte, sure, krevende, sutrete, nervøse, passive, deprimerte og kjeder seg, påstår Akiteng, og oppfordrer menn til å finne en bad boy i seg selv.

Er han alt for deg?
Dette ser vi etter i en kjæreste

Ikke slemme

Akiteng mener at millioner av sterke, selvstendige og selvrealiserte kvinner tiltrekkes av bad boys, ikke på grunn av det «slemme», men på grunn av den seksuelt ladede, maskuline energien slike menn utstråler. Og den godeste kjærlighetsdoktoren har skrevet en bok med tips til hvordan menn kan øke sin bad guy sexappeal:

1: Vær selvsikker. Vær deg selv. Bad guys har en selvtillitt som sier «jeg vet hvem jeg er, og jeg liker den jeg er.»

2: Ha ryggrad. Det er ikke lett å manipulere en bad boy. Det kan komme som en overraskelse, men kvinner syns at menn som klarer å si «nei», «det er nok», «seinere», «jeg vil ha deg nå» er veldig attraktive. Fordi han sier det med hengivenhet, og med ryggrad.

3: Vær følsom. En bad boy kan gråte, uten å føle seg dum. Samfunnet får nemlig ikke fortelle ham hvordan han skal være som mann.

4: Tilby noe som er annerledes. Bad boys gir kvinner noe ekstra. Vær annerledes i måten du ser på henne, behandler henne, snakker med henne, måten du tar på henne, hvordan du lukter, kysser, elsker. Ifølge Christine Akiteng - veldig sexy.

5: Vær uforutsigbart engasjert. Forutsigbarhet og struktur er en kardinalsynd når du skal tiltrekke det motsatte kjønn. Kvinner vil ha noen som tar med seg lidenskap, spenning, glede og mening i deres ellers strukturerte livsstil.

6: Vær mystisk. Christine Akiteng mener at mystikk er et afrodisium. Og bad boys er machomystiske.

7: Våg å sette deg i en sårbar situasjon. Det er her bad boys slår andre menn. Avvisning er en daglig greie for dem, fordi de ofte oppsøker jenter de syns er fine. Og akkurat den selvsikkerheten de gjør det med, er noe jenter faller for. Så ikke vær redd for å ta kontakt med jenter bare fordi du er redd for avvisning, eller redd for kjærligheten fordi den kan gjøre vondt.

8: Ta ansvar for din egen personlige vekst. Kvinner ønsker seg en mann som har funnet ut av seg selv, ikke en de kan forme til å passe til seg selv.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop