Date

Derfor pynter du deg

Kler du deg opp for ham, eller for venninnen din? Klærne du bruker har alltid en baktanke.

Derfor pynter du deg
Publisert
Sist oppdatert
Du har brukt hele lørdagen på å finne det perfekte festantrekket. Du føler deg som en ekte diva når du entrer tidenes fest, uten kjæresten. Når du kommer hjem kan du likevel ikke vente med å vrenge av deg den trange toppen og hoppe ut av de skyhøye stiletthælene, for så å krype inn i en formløs kosebukse og raggsokkene laget av restegarn. Kjenner du deg i gjen?
 • Dette er hans drømmedame
 • Urgamle paringsleker

  En undersøkelse utført ved University of Wisconsin-Eau Claire har funnet vitenskapelige årsaker til at vi av og til kler oss ekstra pent. Forskere ved universitetet har nemlig funnet at kvinner kler seg annerledes når de har eggløsning. I denne perioden velger vi skjørt fremfor bukse, viser mer hud og kler oss mer stilfullt.Denne oppførselen bunner altså i urgamle paringsleker. Fruktbare kvinner prøver å lokke mennene til seg ved å gjøre seg bemerket, ofte ubevisst. - I dyreriket er det slik at når hunnen har eggløsning, så svulmer hennes intime kroppsdeler opp og utskiller lukt og sekreter som hannen kan merke på flere mils avstand, sier psykolog Satoshi Kanazawa til IVillage.Mennesket var lenge unntaket fra denne regelen, men det viser seg at menn merker hvilke kvinner som er mest fruktbare. Nyere studier viser faktisk at strippere som har eggløsning får mest tips på jobb.
 • Dette får ham til å elske deg
 • Vi kan spekulere oss grønne i hvorfor vi kler oss med baktanker, men noen ting er likevel nokså logiske. Skal du på tidenes date stiller du ikke i joggebuksen med lodotter på rumpa. Situasjonen krever mye av oss og da gjelder det å kle seg til selvtillit, for å bli beundret eller for å få draget.
 • Ta testen: Har du draget?
 • Ta testen: Hva slags type mann er han?
 • Ta testen: Er han noe å samle på?
 • Pynter oss for venninner

  Det er stor forskjell på de klærne vi ifører oss for kvinners skyld, og de vi kler oss i for menns skyld. Vi vil gjerne få komplimenter fra venninnegjengen, helst for det matchende skjerfet vi har kjøpt på salg eller de kule skoene. Når vi kler oss for menn derimot, da håper vi at de tenker på hva som befinner seg under klærne. Men hva med vår frie vilje? Vi har alle stått foran speilet og med stor presisjon valgt ut det perfekte antrekket til den spesielle anledningen. - Selv om deltakerne i studien kledde seg mer iøynefallende visse perioder i syklusen, så beholdt alle sin personlige stil. Under eggløsningen overdrev de den bare, hevder forskerne.Hva som skaper vår personlige stil har ikke forskerne noe svar på. Men spørsmålet er om det har noe å si hva vi kler oss i.- Den gamle klisjeen er ved godt hold. Den mest sexy kroppsdelen vår er hjernen, det å være morsom, smart, eventyrlysten, nysgjerrig, kunstnerisk og inspirert, det er det som er mest attraktivt, sier designer Cynthia Rowley til IVillage.LES OGSÅ:
 • Ikke gå i romantikk-fella
 • Ja, lykke kan «kjøpes»
 • Dump singellivet
 • Så primitive er vi på sjekker'n
 • Derfor dropper han deg
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer