Spontanabort

Derfor skjer spontanaborter

De vanligste grunnene og de mer sjeldne.

SKJER MED ÈN AV FIRE GRAVIDITETER: Ifølge overlege Sissel Oversand ved gynekologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus, skyldes mellom 50 og 70 prosent av spontanaborter kromosomavvik og andre genetiske unormalheter, men ofte finner man ikke årsaken til hvorfor det skjer. Foto: Fotolia
SKJER MED ÈN AV FIRE GRAVIDITETER: Ifølge overlege Sissel Oversand ved gynekologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus, skyldes mellom 50 og 70 prosent av spontanaborter kromosomavvik og andre genetiske unormalheter, men ofte finner man ikke årsaken til hvorfor det skjer. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: En spontanabort kan oppleves som en stor sorg, selv om det er svært vanlig. Minst en av fire graviditeter ender nemlig i spontanabort.

Selv om det sjelden er noe du kunne gjort annerledes, så grubler du kanskje likevel på årsaken - særlig om du har opplevd det flere ganger.

Det finnes noen kjente årsaker, men også noen mindre kjente - som at det kan skyldes en genfeil som kan gjøre det vanskeligere å bære fram guttebabyer.

LES OGSÅ: Så lenge kan vi få barn

De vanligste grunnene

Ofte finner man ikke årsaken til at en spontanabort skjer, men overlege Sissel Oversand ved gynekologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus har tidligere fortalt til KK.no at mellom 50 og 70 prosent skyldes kromosomavvik og andre genetiske unormalheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer