Sex Og Samliv

Derfor sovner han etter sex

Det er ikke nødvendigvis fordi du kjeder ham.

SOVNER: Det kan være frustrerende når partneren din sovner like etter dere har hatt sex.  Foto: georgerudy - Fotolia
SOVNER: Det kan være frustrerende når partneren din sovner like etter dere har hatt sex. Foto: georgerudy - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som stadig opplever at partneren din legger seg med ryggen til og sovner rett etter at dere har hatt sex?

Det er fort gjort å tro at hans plutselige trang etter søvn skyldes at du kjeder han eller at han bruker dette som en unnskyldning for å slippe etter-kosen, men slik er det altså ikke.

LES OGSÅ: Slik vekker dere sex-gnisten igjen

Sex fungerer som en sovepille

Når vi får orgasme utløses det endorfiner og det såkalte kjærlighetshormonet oxitocyn, som har den virkningen at hjernen vår går i «sovemodus».

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller at sex er en ganske kraftig aktivering av hele kroppen, og derfor får man et heftig endorfin-rush like etterpå.

- Etter dette rushet blir man gjerne avslappet og søvnig, og det særlig hvis det er sent om kvelden. I tillegg til alle endorfinene, fører sex også til utskillelse av hormonet prolaktin, som gjør oss kosete og innstilt på nærhet – og dette har damer mer av enn menn.

- Prolaktin er med på å få oss til å knytte oss til den vi nettopp har hatt sex med, noe som er smart rent forplantningsmessig. Damer har som sagt mer av dette enn menn, så mens damene vil prate og kose etter de har hatt sex, kjenner mennene at de helst bare vil sove.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer