Kjenner du deg igjen i situasjonen? Du kommer tilbake fra toalettet og han har sovnet. Typisk nå som du har fått så mye energi. Foto: All over press
Kjenner du deg igjen i situasjonen? Du kommer tilbake fra toalettet og han har sovnet. Typisk nå som du har fått så mye energi. Foto: All over pressVis mer

Sex Og Samliv

Derfor sovner ikke kvinner etter sex

Partneren din derimot slukner kanskje med en gang?

Du kjenner deg kanskje igjen i situasjonen. Du og partneren din har akkurat hatt dampende het sex. Du har fått mer energi av dette og har lyst til å snakke litt om sexen, om hva som venter deg i morgen, eller kansjke ta en ny runde.

Du går etter hvert en tur på toalettet, og ikke overraskende blir du møtt av en helt slått ut og sovende mann under dyna når du kommer tilbake.

Les også: Tv er viktigere enn sex

Han er jo allerede i en varm seng, og det er mest sannsynlig sent på kvelden eller natten, men likevel er det rart hvorfor kvinner ikke blir like søvnige. Det finnes nok også mange kvinner som helst bare vil sove, men det er faktisk vitenskapelig grunner til at kvinner ikke blir like søvnige som menn, skriver Shine.Yahoo.com.

1. Kvinner frigir ikke de samme hormonene

Etter at en mann har hatt en utløsning slippes det ut en cocktail med kjemikalier og hormoner i kroppen. Blant annet frigis det hormoner som oksytocin, serotonin, vasopressin og prolactin. Mange av disse fører til søvnighet, og kan være grunnen til at partneren din sovner.

Prolactin er sterkt linket til følelsen av seksuell tilfredstillelse og den styrer også hvor lang tid det tar før han kan være klar for en ny runde, skriver Scienceline.com.

Les også: Kast klærne ved sengetid


2. Kvinner blir intime etterpå


Menn er ofte slik at de blir intime for å ha sex mens kvinner vil ha sex for å bli intime. Derfor er det ofte slik at kvinner ønsker raskere en runde til, eller de får kanskje veldig mye energi.

Mange forskere mener at dette kan komme av at kvinner ikke får det de trenger i sengen. Menn har en tendens til å gå rett på brystene og kjønnsorganene før de er klare for samleiet. Dette kan føre til at kvinner ikke rekker å bli opphisset nok til å få tilfredstilt sitt behov av begjær, og vil gjerne ta igjen dette etter sexen, skriver Psychologytoday.com.

Les også: Her er den ultimate drømmedama

3. De går inn i en refraktærperiode

Menn har en refraktærperiode etter de har hatt en orgasme. Det vil si at de at de kommer i en restitusjonsfase som vanligvis betyr en liten blund. Dette er noe vi kvinner ikke opplever, og som derfor kan gjøre at vi heller får mer energi.

I denne refraktørperioden kan han beholde en delvis ereksjon eller miste den helt, som er det mest vanlige, og det går en stund før han blir tilstrekkelig opphisset igjen til å få ny reisning. Lengden på denne perioden varier på den seksuelle interessen til mannen og alderen, skriver wikipedia.

Les også: - Det er ikke hans feil, jenter!

4. Han bruker mye energi

Når du har sex bruker du en god del krefter, og ofte bruker mannen mer krefter enn kvinnene. Da er det kanskje ikke så rart at han helst vil snu seg rundt å sove, spesielt med tanke på at sex kan sammenlignes med en treningsøkt.

Under akten slår hjertet ditt fortere, blodet renner raskere gjennom årene, og musklene spenner seg. Når du da har oppnådd en orgasme opplever spesielt menn et hurtig fall i blodtrykket og en plutselig avslappende følelse som kan gjøre han søvnig. Kvinner derimot opplever ikke dette like sterkt.