Kongelig

Derfor stiller Madde (33) og Chris (41) opp hos Skavlan

– Jeg er helt sikker på at dette her er en del av en PR-strategi, sier hoffekspert Jenny Alexandersson.

CHRIS O'NEILL: Den amerikansk-britiske forretningsmannen Chris O'Neill (41), som har stor formue, har giftet seg inn i den svenske kongefamilien. Her med kona prinsesse Madeleine (33) og datteren Leonore (1) under prins Carl Philips (36) bryllup 13. juni. To dager senere ble lille prins Nicholas født. Foto: NTB Scanpix
CHRIS O'NEILL: Den amerikansk-britiske forretningsmannen Chris O'Neill (41), som har stor formue, har giftet seg inn i den svenske kongefamilien. Her med kona prinsesse Madeleine (33) og datteren Leonore (1) under prins Carl Philips (36) bryllup 13. juni. To dager senere ble lille prins Nicholas født. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Programleder Fredrik Skavlan (49) har siden seriestart i 2009 hatt mange store nasjonale- og internasjonale navn på gjestelisten i «Skavlan»-studio.

Men under sesongavslutningen, som sendes samme dag som den årlige Nobelkonserten går av stabelen i Oslo, kan han juble over å ha hanket inn både en pop-prinsesse og en ekte prinsesse.

På gjestelisten står nemlig den britiske «Hello»-stjernen Adele Laurie Blue Adkins (27) og prinsesse Madeleine (33) av Sverige. Sistnevntes ektemann Chris O'Neill (41) og den britiske kjendiskokken Jamie Oliver (40) er også gjester i studio.

Se klipp fra «Skavlan»-intervjuet, hvor prinsesse Madeleine snakker om sitt forhold til pressen, under:

- Foreldrene mine fikk alltid hodepine da vi skulle ta familiebilder, fordi jeg alltid gjemte meg. Jeg begynte alltid å skrike, for jeg ville ikke være en del av det, sier hun i klippet, og legger til:

- Man kan kanskje tenke at jeg burde ha blitt vant til det der nå, at presse stiller spørsmål og at jeg blir tatt bilde av, men til syvende og sist er jeg nok ganske sjenert. Jeg liker ikke å være midtpunktet, men som den offentlige personen jeg er vet jeg at dette noe jeg bare må gjennom. Jeg jobber med det hele tiden, og er jo her i dag!

CHRIS O'NEILL: Den amerikansk-britiske forretningsmannen Chris O'Neill (41), som har stor formue, har giftet seg inn i den svenske kongefamilien. Her med kona prinsesse Madeleine (33) og datteren Leonore (1) under prins Carl Philips (36) bryllup 13. juni. To dager senere ble lille prins Nicholas født. Foto: NTB Scanpix
CHRIS O'NEILL: Den amerikansk-britiske forretningsmannen Chris O'Neill (41), som har stor formue, har giftet seg inn i den svenske kongefamilien. Her med kona prinsesse Madeleine (33) og datteren Leonore (1) under prins Carl Philips (36) bryllup 13. juni. To dager senere ble lille prins Nicholas født. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Skavlan og Maria Bonnevie snakker ut

Neppe tilfeldig at Chris O'Neill har takket «ja»

PRIVAT: Forretningsmannen Christopher O'Neill fortalte i et stort intervju med svenske Expressen i sommer at han jobber med å myke opp inntrykket han har gitt det svenske folk. Her fra en prisutdeling i Stockholm i fjor. Foto: NTB Scanpix
PRIVAT: Forretningsmannen Christopher O'Neill fortalte i et stort intervju med svenske Expressen i sommer at han jobber med å myke opp inntrykket han har gitt det svenske folk. Her fra en prisutdeling i Stockholm i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er første gang den profilerte talkshow-verten har medlemmer fra det øvrige europeiske kongehus i studio (foruten vår egen prinsesse Märtha Louise (44) i 2012, inngifte Ari Behn (43) ved en rekke anledninger, og inngifte hertuginne Sarah (56) av York i 2010) - og det er neppe tilfeldig at prinsesse Madeleine og den amerikansk-britiske forretningsmannen Chris O'Neill har takket «ja» til å stille opp.

Han fortalte nemlig i et stort intervju med den svenske hoffreporteren Johan T. Lindwall i Expressen i sommer, at han jobber hardt med å myke opp det noe kalde og reserverte inntrykket han har gitt det svenske folket, helt siden han kapret prinsessens hjerte i 2012.

- Det et er kanskje vanskelig å forstå, men jeg har ikke mulighet til å være med på alle store offisielle tilstelninger. Jeg har forretningene mine som jeg arbeider steinhardt med, og da kan det kanskje være slik at et møte med en storkunde krasjer med et kongelig arrangement (...)

- Fremover skal jeg gjøre mitt beste for å støtte min kone og hennes familie, så langt det lar seg gjøre.

- Angrer på at jeg har vært så privat

På spørsmål fra Lindwall i Expressen-intervjuet, om det er noe han angrer på, svarer han:

- Det jeg dog kan angre på, det er at jeg har vært så privat helt fra begynnelsen av. Jeg skulle ha vært mer åpen, men samtidig har jeg ikke samme offisielle rolle som Madeleine. Det er ikke min jobb å vise folket hvem jeg er.

- Det er som ellers i livet, både pluss- og minussider. Men jeg må venne meg til at jeg er en offentlig person.

Og det er muligens nettopp dette som nå har gjort at Chris O'Neill har ryddet avtaleboken, og satt av plass til Fredrik Skavlan.

Tiden er inne for å «put things right»

Også Kjell Arne Totland (71), TV2s kongehusekspert, og tidligere hoffreporter i Se og Hør, tror at prinsessen og forretningsmannen har valgt tidspunktet med omhu.

- Kjenner jeg Fredrik Skavlan rett, har han lenge hatt en søknad inne om å få de to i studio i London - og nå har han altså lykkes. Når Madde og Chris nå har takket «ja», tror jeg kanskje det er fordi de føler et behov for å gi sin versjon av saker og ting - og «to put things right».

Han forteller til KK.no at Madeleine og Chris står friere enn kronprinsesse Victoria (38) og prins Daniel (42), som er tronfølgerpar, og at han forstår godt at de etter all kritikken de har fått, føler et behov for å «snakke ut» og vise en litt mykere side av seg selv.

-Jeg tror de kanskje vil snakke litt om sin svært spesielle situasjon - og de mange misforståelsene og feiltolkningene rundt dem. De to har ingen apanasje, slik mange later til å tro, og Chris må selv forsørge sin familie med sin forretningsvirksomhet. Derfor kan han ikke alltid være på plass ved representasjon i Sverige. Han takket jo også nei til en tittel for lettere å kunne fortsette å jobbe, sier Totland til KK.no.

LES OGSÅ: Her raknet det for Mette-Marit

Flere skeptikere smeltet

Da parets sønn, lille prins Nicholas Paul Gustaf (6 mnd), kom til verden i midten av juni, var det flere skeptikere som smeltet da de så bilder av den stolte tobarnsfaren, om bar eldstedatteren prinsesse Leonore Lilian Maria (snart 2) på armen.

HILSTE PÅ LILLEBROR: Chris O'Neill tok med seg datteren prinsesse Leonore til Danderyds sjukhus for å hilse på familiens nyeste medlem, dagen etter fødselen, som fant sted 15. juni 2015. Foto: NTB Scanpix
HILSTE PÅ LILLEBROR: Chris O'Neill tok med seg datteren prinsesse Leonore til Danderyds sjukhus for å hilse på familiens nyeste medlem, dagen etter fødselen, som fant sted 15. juni 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Far og datter smilte fra øre til øre da de kom ut fra sykehuset i Stockholm, etter å ha hilst på det ferske familiemedlemmet.

To dager før fødselen hadde en høygravid prinsesse Madeleine kastet glans over storebror prins Carl Philips (36) bryllup med svenske Sofia Hellqvist (30). Også her gjorde den amerikansk-britiske forretningsmannen en god figur.

Det var en tydelig stolt prinsesse Madeleine, som kastet forelskede blikk mot ektemannen som bar datteren på armen, da de poserte for fotografene rett før vielsen.

Har alltid hatt et anstrengt forhold til mediene

Prinsesse Madeleine selv har alltid hatt et anstrengt forhold til medier, og er sjelden privat på det offentlige plan.

Sladderpressen har titulert henne både «partyprinsessen» og «jetsettprinsessen», og ting eskalerte for «Madde» da utroskapsskandalen med hennes daværende kjæreste Jonas Bergström (36) ble brettet ut i svenske, norske og internasjonale medier våren 2010.

Etter sjokkbruddet flyktet hun til New York, og det var her hun møtte drømmeprinsen Christopher O'Neill.

BRYLLUP: 8. juni 2013 giftet prinsesse Madeleine seg med Chris O'Neill i slottskyrkan i Stockholm - åtte måneder etter forlovelsen. De har vært et par siden 2012. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUP: 8. juni 2013 giftet prinsesse Madeleine seg med Chris O'Neill i slottskyrkan i Stockholm - åtte måneder etter forlovelsen. De har vært et par siden 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Se Sofia Hellqvists (30) store stilforvandling

Høsten 2012 ble forlovelsen annonsert, og bare åtte måneder senere, 8. juni 2013, sto bryllupet i Slottskyrkan i Stockholm. Det nygifte paret bosatte seg i New York, men flyttet tilbake til Sverige i mars i år.

I høst flyttet familien på fire til London, hvor forretningsmannen har sitt hovedkvarter. Han har siden 2013 nemlig vært sjefsdirektør i bedriften Wilton Payments Limited.

Mange har kritisert prinsessen for å være lat, pengegal og lite arbeidssom, men i kulissene har prinsessen jobbert hardt for det som står hennes hjerte nære - nemlig barn og unges ve og vel.

Engasjerer seg for barn og unge

Hun har siden hun flyttet til New York i 2012 jobbet iherdig med den humanitære organisasjonen World Childhood Foundation, som hun er beskytter for. Denne organisasjonen ble grunnlagt av prinsessens mor, dronning Silvia (71), i 1999.

I sommer kunne altså paret feire to år som mann og kone, og på sin offisielle Facebook-konto, som prinsessen den siste tiden har tatt i bruk stadig oftere, la hun ut et bilde av seg selv og ektemannen fra den gledelige bryllupsdagen.

«I dag feirer vi to år som mann og kone, og vi er spente på hva fremtiden bringer oss!» skrev hun til bildet.

Today we celebrate 2 wonderful years as a married couple and we are excited for what the future will bring us!

Posted by Princess Madeleine of Sweden on Monday, June 8, 2015

Bildet har fått 75 000 «likes», og blant gratulantene er det én som har skrevet:

«Du er en vakker kvinne, som ser lykkelig gift ut. Du har vokst deg sterk, og bidrar så utrolig mye til barn og unge. Nyt deres fantastiske dag!»

LES OGSÅ: Her gjør Madde som Victoria

- Håper å få se en personlig side av pappa Chris

Da det i begynnelsen av desember ble kjent at prinsesse Madeleine og Chris O'Neill skulle gjeste «Skavlan» under Nobel-uken, uttalte svenske Aftonbladets hoffekspert Jenny Alexandersson at det kom til å bli et personlig intervju, men ikke privat. 

LYKKELIG TRIO: Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill på dåpsdagen til yngstebarnet prins Nicolas, utenfor Drottningholm slott i  Stockholm 11. oktober 2015. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG TRIO: Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill på dåpsdagen til yngstebarnet prins Nicolas, utenfor Drottningholm slott i Stockholm 11. oktober 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun håpet også på å få se en mer personlig side av nettopp Chris O'Neill:

– Man vet ikke så mye om Chris. Det meste som har kommet frem om han tidligere har vært kommentarer omkring hans forretninger, så jeg håper på å få se mer av familiemannen og pappaen Chris, sa hun til Aftonbladet.

Hun er overbevist om at Skavlan-intervjuet er nøye planlagt:

– Jeg er helt sikker på at dette her er en del av en PR-strategi, og at de på denne måten kan bidra til å skape et positivt bilde av paret - noe de behøver, sier Jenny Alexandersson videre.

Sesongens siste episode av talkshovet «Skavlan» sendes fredag 11. desember kl. 22:05 på NRK1.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer