Menn

Derfor teller størrelsen

Sjekk dette før du himler med øynene over den klassiske problemstillingen.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Størrelsen teller, på en rekke måter du ikke kan forestille deg.

1. Fertilitet

En sterk påstand om at størrelsen teller kommer fra professor, lege og urolog Harry Fisch ved Columbia University’s Male Reproductive Center. Han har funnet at størrelsen på mannens testikler henger sammen med hans fertilitet. Jo større baller, jo høyere sjanse for at han er både fruktbar, seksuelt funksjonsdyktig og har normale testosteronverdier, ifølge boken Size matters. Det skriver Msnbc.com.
 • Slanking gir større penis

 • 2. Sexappeal

  Det viser seg også at størrelsen teller når det kommer til seksuell attraktivhet. De fleste menn og kvinner er nemlig av den oppfatning at penisstørrelse, maskulinitet og sex appeal henger sammen. Dette kan også ses i sammenheng med at de fleste menn tror at en gjennomsnittlig penis er lengre enn det som er tilfelle. Men størrelsen teller altså, bare husk at man kan tilfredstille en kvinne med en liten penis også siden de fleste nervetrådene hennes ligger på utsiden av vagina, ifølge sexolog og lege Trina Reid.
 • Røyking krymper utsyret

 • 3. Trofasthet

  I boken The female brain får du nok en grunn. Vasopressin, et hormon som blant annet påvirker vår evne til å danne parforhold, blir nemlig mottatt av en egen mekanisme i hjernen og størrelsen på denne avgjør hvor trofast mannen er.

  Den lille mottakeren kommer blant annet i 17 ulike lengder og jo lengre, jo mer trofast og omvendt. Størrelsen teller med andre ord, ifølge forfatteren av boken, Louann Brizendine.

  Som om ikke det skulle være alibi godt nok for at størrelse og trofasthet henger ihop, så viser også en fersk undersøkelse at lyst og evnen til å være monogam kan avhenge av penisstørrelsen, ifølge forskeren Jill Byrnit. Det skriver Berlingske Tidende.
 • 8 tegn på utroskap

 • 4. Sexlyst

  Den femte påstanden om at størrelsen teller kommer fra David Reutens og kollegene hans ved University of Melbourne. Forskerguppen har nemlig funnet at størrelsen på hjernen er avgjørende for sexlivet ditt, det vil si størrelsen på amygdalaen, en liten emosjonell mandel som hviler midt i hjernen.

  Denne lille delen av hjernen lar seg nemlig stimulere av erotiske filmer og er svært viktig for paringsadferden hos mange dyr. Tradisjonelt sett har forskere sett på amygdala som den delen av hjernen som behandler reaksjoner på frykt, men enkelte forskere tror imidlertid også at den styrer oppmerksomheten vår mot emosjonelle antydninger og signaler, enten de er skremmende eller provoserende. En større amygdala kan derfor øke sannsynligheten for at en seksuell trigger fører til seksuell opphisselse. Det skriver tidsskriftet Nature.
 • Seksuelt frustrerte fruer

 • 5. Selvtillit

  Den sjette påstanden om at størrelsen teller kommer fra forskere ved Porterbrook Clinic and Royal Hallamshire Hospital og St James’ Hospital i Storbritannia som har sammenfattet resultatene fra mer enn 50 internasjonale forskningsprosjekter fra de siste 60 årene, og konklusjonen er at størrelsen er ufattelig viktig, vel og merke for menn selv.

  Velutstyrte menn har nemlig et mye bedre selvbilde enn sine mindre velustyrte brødre og er tryggere seksuelt. Av 50 000 spurte heteroseksuelle kvinner og menn er 85 prosent kvinner fornøyde med partnerens penisstørrelse, mens bare 55 prosent av mennene er det. Og de traumene som ofte følger med det å ha en såkalt mikropenis, de er faktisk vanligst blant menn med en gjennomsnittspenis, ifølge ledende forsker Kevan Wylie.
 • Eksperten: Menn og komplekser

 • Se bildene: Verdens mest berømte peniser

 • Til sist kan også nevnes at britiske menn vil ofre mye for noe «større». Det britiske elektronikkselskapet Comet har nemlig foretatt en undersøkelse som viser at halvparten av britiske menn er villige til å leve i seks måneders sølibat for en plasmaskjerm på over 50 tommer, ifølge markedssjefen selv, Bob Darke. Det skriver Teknofil.no. Så, hvem var det som sa at størrelsen ikke teller?

  LES OGSÅ:
 • Harde fakta om penis
 • Røyking krymper utstyret
 • Slanking gir større penis
 • Når manndommen svikter
 • Vanlig at han ikke får den opp
 • Ikke heng deg opp i penis • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer