Menn som karakteriserer seg selv som attraktive, tror oftere at pene damer flørter med dem, ifølge flere studier.  Foto: Image Source
Menn som karakteriserer seg selv som attraktive, tror oftere at pene damer flørter med dem, ifølge flere studier. Foto: Image Source Vis mer

Flørt

Derfor tror han at du er interessert

Selv om du ikke er det...

Flere studier viser at menn tror kvinner flørter og er interessert i dem, selv om vi ikke er det. Den leie tendensen til å overvurdere interessen kan vi kanskje takke evolusjonen for, ifølge forskning.no

- Det finnes tonnevis av studier som viser at menn tror damer er interesserte når de ikke er det, sier Carin Perilloux fra Williams College ifølge en pressemelding fra Association for Psychological Science.

LES OGSÅ: Fattige menn er best i senga

Overvurderer seg selv

Perilloux har sett nærmere på fenomenet, og konklusjonen er at evolusjonen antagelig har favorisert nettopp de karene som har tendenser til å overvurdere hvor attraktive de er på markedet.

Det fant de ut ved å speed-date nesten to hundre studenter fra begge kjønn, med fem potensielle partnere. Studentene hadde på forhånd rangert sin egen tiltrekningskraft, og det ble målt hvor interesserte de var i et kortvarig seksuelt forhold.

Deltagerne måtte gi karakterer for mange aspekter ved daten, og resultatene avslørte at det ikke nødvendigvis var de kjekkeste karene som trodde de hadde draget.

LES OGSÅ:

Er han virkelig mannen i ditt liv?


Er du pen, blir de innbilske

Mens jentene undervurderte interessen fra mennene, var de guttene som var ute etter et one night stand mer troende til å mene at damene var interessert.

Og ja, jo finere jenta var, jo større var sannsynligheten for at mannen oppfattet at her kunne man score.

Halvkjekke optimister

Mennene som selv mente de var attraktive, hadde en større tendens til å overvurdere motpartens interesse, mens mennene som faktisk var kjekke ikke gikk i samme fella.

Forskerne forklarer det med evolusjonen og de to typene feil du kan gjøre som mann; gå glipp av reproduksjonssituasjonen, eller å få et slag for selvtillitten.

Som forskning.no skriver det; Det er altså verre å gå glipp av en mulig sjanse til å stå i med den heiteste reima i byen enn å risikere en kald skulder av samme dama.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: