Silikon

Derfor vil de ha enorme pupper

Her er grunnen til at noen kvinner vil at brystene skal se så store og opererte ut som mulig.

KUNSTIG TREND: Det er ikke tilfeldig hvilke jenter og kvinner som velger de aller største silikoninnleggene når de først legger seg under kniven. Her er Heidi Montags ganske store frontparti avbildet... Foto: James Atoa/Everett Collection/All Over Press
KUNSTIG TREND: Det er ikke tilfeldig hvilke jenter og kvinner som velger de aller største silikoninnleggene når de først legger seg under kniven. Her er Heidi Montags ganske store frontparti avbildet... Foto: James Atoa/Everett Collection/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det begynner å bli noen år siden jenter drømte om å se ut som Pamela Anderson, der hun løp i rød badedrakt langs sandstrendene i Los Angeles i tv-suksessen «Baywatch».

De siste årene har store, åpenbart opererte bryster blitt stadig oftere assosiert med glamour- og realitybransjen. Og fortsatt er slike pupper idealet for enkelte.

Kanskje husker du «The Hills»-stjernen og realitykjendisen Heidi Montag? Hun som for tre år siden gikk til det ekstreme å få utført hele 10 kirurgiske inngrep - samtidig?
Inngrepene inkluderte en radikal forstørrelse av brystene.Også her i Norge har en del kvinner fått mye oppmerksomhet for sin store fordeler. I sin tid lagde for eksempel Lene Alexandra Øien en egen sang om silikonpuppene sine, som hun siden har kvittet seg med.

LES OGSÅ: Er dette tidenes verste inngrep?

SEX: Veldig store, opererte bryster handler ifølge psykologen mye om at man spiller på sex. Foto: dundanim - Fotolia
SEX: Veldig store, opererte bryster handler ifølge psykologen mye om at man spiller på sex. Foto: dundanim - Fotolia Vis mer

Unge jenter vil ha størst pupper

De fleste jenter og kvinner som oppsøker en plastisk kirurg for å endre på brystene sine, ønsker moderate forandringer.

– De fleste norske kvinner vil se naturlige, eventuelt litt «velsignet» ut, sier Eystein J. Hauge, plastikkirurg og medisinsk direktør i Teres Medical Group, Skandinavias største private kirurgiske kjede.

Dette har ført til at såkalte anatomiske eller dråpeformede proteser er blitt mer populært. Slike innlegg skrår øvre del av brystet jevnt ut fra brystkassen og gjør at puppene får et mindre operert utseende.

En stor gruppe av de som oppsøker plastisk kirurg er voksne kvinner som har født barn og har ammet, og som ønsker seg «sine gamle» bryster tilbake.

Jenter som ønsker veldig store silikoninnlegg er i fåtall, og de fleste av dem er tidlig i 20-årene, ifølge plastikkirurg Eystein J. Hauge.


LES OGSÅ: Stadig flere opererer underlivet

SILIKON: Pamelas svært opererte pupper er kun populært blant enkelte jenter. Foto: All Over Press
SILIKON: Pamelas svært opererte pupper er kun populært blant enkelte jenter. Foto: All Over Press Vis mer

Klar for sex

Hva slags pupper som anses som penest og mest sexy påvirkes i stor grad av kultur og trender.

Og selv om trenden for øyeblikket sier at puppene helst skal være naturlige og ikke altfor store, så er det i enkelte miljøer helt andre idealer som gjelder. For mye handler ifølge spesialist i klinisk voksenpsykologi, Peder Kjøs, om hvilke signaler vi ønsker å sende ut.

– Store bryster er et sterkt seksuelt signal og store, kunstige bryster er en måte å vise at man pynter seg på, forklarer han.

Kjøs forklarer at man ved å operere inn silikon signaliserer at man ønsker å være enda mer seksuelt tiltrekkende.

– Brystene blir et tegn på at man er seksuelt tilgjengelig, sier Kjøs.

LES OGSÅ: Så mange vil forstørre rumpa

JORDAN: Den britiske glamourmodellen Katie Price, i sin tid kjent som "Jordan", skapte seg også et stort navn ved bruk av sine store fordeler. Foto: UK Press/Press Association Image
JORDAN: Den britiske glamourmodellen Katie Price, i sin tid kjent som "Jordan", skapte seg også et stort navn ved bruk av sine store fordeler. Foto: UK Press/Press Association Image Vis mer

Harry og vulgært

Kjøs forteller at prefarensene rundt pupper, størrelse og naturlig versus opererte, også er tett knyttet til hvilket samfunnslag du tilhører.

– De store puppene er nok mest populære i lavere sosiale og kulturelle lag, der umiddelbare, overtydelige signaler fungerer godt, særlig når det handler om sex, forklarer han.


Han forteller at de litt mer raffinerte vil synes at slik overtydelighet er vulgært og harry.

Harry eller ikke. Jenter som ønsker seg store silikonpupper skal også være klar over at det gir en ekstra belastning på rygg og nakke. Får man operert inn for store silikoninnlegg i forhold til kroppsfasongen, vil det også få konsekvenser for huden.

– Svært store proteser kan over tid tøye huden ufordelaktig og gi strekkmerker, sier plastikkirurg Eystein J. Hauge.

LES OGSÅ: «Alle» vil ha botox

STORE PUPPER: Også realitystjerne Heidi Montag opererte seg til enormt store bryster for noen år siden... Foto: Splash News/ All Over Press
STORE PUPPER: Også realitystjerne Heidi Montag opererte seg til enormt store bryster for noen år siden... Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer
OGSÅ I NORGE: Lene Alexandra Øien er en av flere norske kjendiskvinner som har hatt ganske store innlegg i brystene sine.  Foto: Tor Lindseth
OGSÅ I NORGE: Lene Alexandra Øien er en av flere norske kjendiskvinner som har hatt ganske store innlegg i brystene sine. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer