Farger

Derfor vil vi bli blonde

Kvinner vil føle seg unge, attraktive og selvsikre. Så når hverdagen er kommunegrå, vil gjør vi noe med hårfargen.

Den trendsettende supermodellen Agyness Deyn har gjor det platinablonde håret til sitt varemerke. Er du blant dem som har stjålet Agyness-stilen?
Den trendsettende supermodellen Agyness Deyn har gjor det platinablonde håret til sitt varemerke. Er du blant dem som har stjålet Agyness-stilen? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I dårlige tider vil vi ha mer moro. Og hvem andre enn de blonde har det morsommere?

Salget av farger som gir deg blondt hår har økt med 67 prosent i forhold til samme tid i fjor. Dette skriver Dailymail.co.uk.

Skylder på finanskrisa

I følge kjendisstylist Andrew Barton henger ønsket om blonde lokker sammen med finanskrisa som er over oss.
- Jeg tror ikke det er en ren tilfeldighet at salget av blekemidler og lysnende hårfarger har økt så mye. Det har med den økonomiske tilstanden å gjøre, sier Andrew Barton til Dailymail.

Dropper de grå dagene

Dette blir bekreftet av en undersøkelse om hårfarge og selvfølelse, gjort av Asda. Her ble 1200 kvinner intervjuet. Av de spurte av svarte et stort flertall at de oppfattet blondiner som mer utadvendte. Og 90 prosent av de spurte mennene svarte at de trodde blonde kvinner hadde det morsommere enn sine mørkere medsøstre.

Tyr til flaska

I triste tider velger altså mange kvinner å drukne bekymringene i en flaske med blekemiddel. Også trendsetterne som Kate Moss og Hilary Duff velger seg blondt hår denne vinteren. Men de styrer unna de Barbie-blonde tonene. Her er deres nye favorittfarge.

Ung og attraktiv

- Mange av kvinnene som kommer til meg sier at de føler seg mer selvsikre, yngre og attraktive når de blir blonde. De får også mer oppmerksomhet, sier Andrew Barton til Dailymail. Eller har den økte oppmerksomheten noe med denne effekten å gjøre?.

Men om blonde kvinner føler seg mer attraktive, viser en undersøkelse at de med mørkt hår ikke har det så verst de heller.

Se bildene: Frisyrene vi vil huske fra 2008

Slik er stereotypiene

Det er ikke bare moroa de blonde jentene stikker av med. Undersøkelsen avdekket mer om hvordan de intervjuede ser på kvinner med lyse lokker.

Her er 10-på-topp-lista over hvordan de tror blondiner er:


1. Utadvendt
2. Mer sexy
3. Uskyldige
4. Bedre kjærester
5. Villige til å kysse på første date
6. Har det morsommere på byen
7. Populære
8. Spontane
9. Rikere
10. Mindre smarte

Vårmoten er nær

Hvis du ikke føler for å farge håret lyst, kan du se de fine sminketrendene som blir de gjeldende denne våren. Langt, kort eller halvlangt hår? Du finner de heteste hårtipsene her. Vi gleder oss til lysere tider. Her er trendene som får oss til å vente utålmodig på våren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer