Dolce & Gabbana

Designerklær inneholdt formaldehyd

Avslørte giftinnhold i eksklusive moteklær.

FANT GIFT: T-skjorter, jeans og kjoler fra Hermès er blant klærne som kinesiske myndigheter hevder er skadelige.
FANT GIFT: T-skjorter, jeans og kjoler fra Hermès er blant klærne som kinesiske myndigheter hevder er skadelige. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kinesiske myndigheter har gjort tester på en rekke designklær fra noen av verdens største og mest eksklusive merker.

Syre og gift

Nå er resultatet klart. Flere av klærne inneholder så store mengder syre og formaldehyd at det kan være skadelig for forbrukeren, skriver Ecouterre.com.

Eksklusive merker

Det er i plagg fra Hermes, Versace, Dolce & Gabbana, Paul & Shark, Trussardi og Hugo Boss som ikke har bestått prøven. I disse ble det ifølge kinesiske forbrukermyndigheter funnet uforsvarlige mengder av giften formaldehyd.

Giften er ifølge rapporten funnet i både i jeans, t-skjorter, gensere, dresser, kjoler og skjørt. Nå krever myndighetene at de aktuelle klærne blir trukket tilbake fra butikkene.

Kan gi utslsett og kreft

Formaldehyd er en gift som kan føre til utslett, øyeirritasjoner, allergiske utbrudd, pustevansker og kreft, skriver de i en rapport. Flere av merkene får også kritkk for utilstrekkelig merking av klærne.

Blant disse er Hermès, som velger å svare på kritikken:

- Zhejiang-administrasjonen tok prøver i 2009. Vi kan ikke nekte for at vi har gjort feil i merkingen av klærne. Og vi har nå begynt å rette opp i dette. Arbeidet vil bli ferdig innen utgangen av mars, sier Cao Lei, markedsdirektør for Hermès i Kina.

Dolce & Gabana, Paul & Shark og Trussardi har mottatt rapporten, men ønsker ikke å komentere denne.

Fikk smertefulle blemmer

Formaldehyd er tidligere funnet i undertøy fra Victoria's Secret.
En av dem som har kjøpt undertøyet hevder sågar at hun har fått permanente arr etter å ha brukt en bh av merket Angels Secret Embrace, som koster rundt 300 kroner.

- Jeg hadde utslett som var veldig rødt, varmt å ta på og ekstremt betent, samt blemmer, sier Roberta Ritter til den engelske avisen Daily Mail.

Også i vanlige jeans

Selv om du ikke bruker designklær, er du ikke garantert å slippe unna giftstoffene.
For våre hjemlige jeansmerker som Lee, Wrangler og Nudie har vist seg å inneholde mer gift enn der som er tillatt.

I Nudies tilfelle, med buksen Average Joe, Clean blue, var innholdet av det giftige stoffet hele fem ganger så høyt som tillatt. Dette førte til at gift-verstingen ble trukket fra markedet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer