Dessert

Dessert du kan spise hver dag

Kalorifattige sommerfristelser som gir deg vann i munnen.

LAG SUNNE DESSERTE: Sommeren er tiden for å kose seg, så hvorfor ikke diske opp med noen deilige desserter etter middag eller til kvelds? Foto: oleksandrausenko - Fotolia
LAG SUNNE DESSERTE: Sommeren er tiden for å kose seg, så hvorfor ikke diske opp med noen deilige desserter etter middag eller til kvelds? Foto: oleksandrausenko - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommermånedene frister det med is hver dag.

Og det er kanskje ikke så dumt - tidligere studier har nemlig vist at det kan være fordelaktig å spise dessert hver dag, siden litt dessert kan lette på metthetsfølelsen.

Som med mye annet, gjelder det imidlertid å ikke overdrive inntaket - hvert fall hvis den inneholder masse sukker og tomme kalorier.

Disse dessertene inneholder mindre kalorier, men mer frukt - som er bra for helsen din, samtidig som at de tilfredstiller søtsuget.

LES OGSÅ: Gi salaten et isbad

Banan med peanøttsmør

En fin liten snack er banan med peanøttsmør, skriver helsenettstedet FitSugar.com. 

Kutt opp en banan i litt tykkere skiver, legg på et lag med peanøttsmør og legg på et lokk av banan. Så enkelt og så godt.

I tillegg inneholder syv slike bare 160 kalorier, samtidig som du får i deg fire gram med fiber og fire gram med protein.

Mango-iskrem

Har du ikke prøvd å lage iskrem selv enda? Da er det på tide.

Alt du trenger er to frosne bananer, en kopp med biter av frossen mango og litt mørk sjokolade. Legg frukten i blenderen og server det med raspet mørk sjokolade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer