Dessert

Dessertene du kan fråtse i

Fordi det søte og deilige skal nytes - ikke unngås.

Hvem har sagt at desserter må gi deg en overdose av smørkrem og sukker?  Foto: All Over Press
Hvem har sagt at desserter må gi deg en overdose av smørkrem og sukker? Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert







Elsker du desserter? Da har du sikkert oppdaget at mange av de sjokoladetrukne og krempyntede godsakene har det med å gå nesten direkte fra tallerkenen til hoftebeina.

Men heldigvis finnes det desserter du kan nyte med god samvittighet!

Rødvinsbakte pærer

Du trenger:
Faste pærer
Rødvin
Mandler
Sukker
Smør

Pærer er sunt, og rødvin er fullt av antioksidanter. Forsking tyder også på at rødvin kan være bra hvis du vil holde figuren.

Selvfølgelig må dette bli en bra dessert!

Skrell pærene og stikk ut kjernen. Fyll tomrommet med finhakkede mandler. En studie viser også at de som spiser rundt 70 gram mandler om dagen reduserer midjemålet mer enn de som ikke spiser mandler. I tillegg gir nøtter deg en penere hud. Hell over rødvin, og la det hele bake i ovnen til pærene er myke.

Lag krokan av finhakkede mandler, sukker og smør som stekes til det blir gyllent og sprøtt. Strø over pærene når de serveres. En klatt mascarpone-ost eller yoghurt-is er også deilig ved siden av.

Les også: Sjokolade er like bra som trening.

Yoghurtis med stekt fersken

Du trenger:
En yoghurtis du liker
5 fersken, helst ferske. Hermetiske går også.
Litt smør
Noen søte kjeks

Her er det den sunne og deilige frukten som skal fylle mesteparten av skåla. Start med riste biter av knust kjeks i tørr stekepanne. Deretter kutter du ferskenen i skiver, før du steker den i smør. La den bli nesten avkjølt, før du fordeler fersken og is på tallerkenen. Strø over kjeks til slutt.

Les også: Spis is med god samvittighet

Bananasplit med ricotta

Du trenger:
Bananer
Sjokoladesaus
Ricottaost

Strø et lett lag med kanel over bananene, før du steker dem i en ildfast form i ovnen. Når de er ferdige, legger du noen skjeer med ricottaost i skåla. Pynt med sjokoladesaus og eventuelt kirsebær.

Les også: Skyldfri sjokolade

Glaserte epler

Denne desserten er morsom å lage, og den ser kul ut når du serverer den.
Du trenger:
Røde epler, ett per person. Men lag gjerne flere.
250 g sukker
1 dl vann
3 ss eplecidereddik

Start med å koke opp sukkeret. Skum av, og tilsett eplecidereddiken. La det hele koke inn til sukkeret blir sirupsaktig. Fjern stilken på eplet, og stikk det på en lang pinne. Surre eplene rundt til de er helt dekket av karamell.

Både sjokolade og grønn te kan også forebygge hjerte- og karsykdommer. Det gjør også epler.

Fruktsalat og yoghurt

Du trenger:
Yoghurt etter smak, for eksempel gresk yoghurt eller vaniljeyoghurt
Minst fire ulike typer frukter og bær i små biter
Honning eller karamellsaus
Sitronmelisse eller mynte
Lime
Sukker

Kutt frukten i små biter. Kryst litt lime over og strø over en teskje sukker. La det stå kaldt en liten stund. Legg yoghurt og fruktsalat lagvis. Til slutt pynter du med honning, karamellsaus, sitronmelisse eller mynte.

Dessertene du kan fråtse i
Dessertene du kan fråtse i
Dessertene du kan fråtse i
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer