Vektnedgang

Det behagelige vekttrikset

Har du lyst til å vinne over bilringene? Da bør du sørge for å sove nok.

- Det lønner seg å sove nok, og å redusere stresset når du forsøker å gå ned i vekt, sier doktor Charles Elder ved Kaiser Permanente Centre for Health Research i Oregon.
- Det lønner seg å sove nok, og å redusere stresset når du forsøker å gå ned i vekt, sier doktor Charles Elder ved Kaiser Permanente Centre for Health Research i Oregon. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du lyst til å vinne over bilringene? En god natts søvn hjelper deg til å holde deg til dietten, skriver Daily Mail.

Glem smertefulle timer på treningsstudioet og kjedelige måltider. Den beste måten å gå ned i vekt, kan være å gi øyelokkene nok lukketid.

En studie viser at en god natts søvn er en nøkkelfaktor når det kommer til kampen mot kiloene. Menn og kvinner som sov minst seks timer hver natt, og taklet hverdagsstresset godt, hadde dobbelt så stor sjanse for å gå ned seks kilo når de ble satt på en seksmåneders diett, enn de som sov mindre.

Det er antatt at mellom seks og åtte timer under dyna hjelper hormonene som styrer metthets- og sultfølelsen i balanse. Og å redusere stress hjelper mot trøstespising.

Les også: Gjør dette før du legger deg

Vanlig diett + søvn

Over 500 overvektige amerikanere deltok i studien, og ble bedt om å kutte 500 kalorier av det normale inntaket.

De ble også bedt om å gradvis øke fysisk aktivitet til de nådde tre timer i uken, og å spise sunn mat med lite fett og mye frukt og grønt. Ukentlige gruppemøter gav støtte og motivasjon.

På begynnelsen av studien ble de frivillige spurt om søvnvaner, stressnivå og om hvor mange timer de brukte TV og datamaskin.

Les også: Gode nyheter for trøtte tryner

Søvn mot stress

Seks måneder senere hadde de med lavest stressnivå og som sov mellom seks og åtte timer i døgnet gått ned minst fire kilo. De hadde dobbelt så stor sjanse for å ha gått ned seks kilo, som de stressede deltakerne som sov lite, ifølge International Journal of Obesity.

- Undersøkelsen viser at det lønner seg å sove og å redusere stresset når de forsøker å gå ned i vekt. Noen må rett og slett legge seg tidligere. Andre må finne ut at trening hjelper mot stress, og det hjelper for søvnen, sier doktor Charles Elder ved Kaiser Permanente Centre for Health Research i Oregon.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer