Tran

Det beste tidspunktet å ta tran på

Hvis du ønsker maks effekt.

KAN FISKEPÅELGG PÅ SKIVA ERSTATTE SKJEEN MED TRAN?: Få tipsene til Lise von Krogh, som er ernæringsfysiolog og en av ekspertene på Bramat.no, om hva du kan spise for å få i deg de viktige omega-3-fettsyrene og D-vitaminene hver dag (men i prinsippet anbefaler hun oss å ta tran, altså). Foto: Cecilie Leganger
KAN FISKEPÅELGG PÅ SKIVA ERSTATTE SKJEEN MED TRAN?: Få tipsene til Lise von Krogh, som er ernæringsfysiolog og en av ekspertene på Bramat.no, om hva du kan spise for å få i deg de viktige omega-3-fettsyrene og D-vitaminene hver dag (men i prinsippet anbefaler hun oss å ta tran, altså). Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Helt siden vi var små, har vi hørt at tran er sunt. Godt var det aldri, men vi var tapre og fikk i oss skjeen med den blanke tyktflytende torskeleveroljen hver dag.

Når solen ikke skinner, og ellers også, dekker tran kroppens behov for vitamin D, som er viktig for immunforsvaret. 

Og den inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, som forebygger at vi får hjerte- og karsykdommer, samtidig som hukommelsen vår får litt hjelp.

Men er det egentlig sånn at alle  ta tran, eller er det mulig å få i seg nok av de gunstige oljene og vitaminene gjennom maten vi spiser?

Fet fisk annenhver dag

Lise von Krogh, som er ernæringsbiolog og en av ekspertene på Bramat.no, anbefaler i prinsippet alle å ta tran. Ikke bare i måneder med r, men om sommeren også.

- Men hvis du av ulike grunner helst vil slippe, er det mye du kan spise for å få i deg de viktige omega-3-fettsyrene og D-vitaminene, sier hun til KK.no.

Ikke minst vil du ha fet fisk som laks, sardiner, ørret eller makrell til middag to ganger i uken, det vil si minst 200 gram fet fisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer