Toalett

Det ekleste på offentlig toalett

Nei, det er verken do-setet eller håndtaket...

EN SKIKKELIG BAKTERIEBOMBE: Ifølge Dr. Chuck Gerba, som er professor ved University of Arizona, er det faktisk vannkranen som er verst på et offentlig toalett. Foto: Cecilie Leganger
EN SKIKKELIG BAKTERIEBOMBE: Ifølge Dr. Chuck Gerba, som er professor ved University of Arizona, er det faktisk vannkranen som er verst på et offentlig toalett. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Ville du ha droppet håndvasken på kundetoalettet på Oslo S, eller på flyet fra Rygge til Marrakesh? Nei, selvfølgelig ikke, er sikkert svaret. 

For vi er mange som har fått inn med teskje at vi alltid må vaskene hendene våre etter vi har gjort vårt fornødne.

Og nå som det er høst, er god håndhygiene den beste måten å unngå infeksjoner som forkjølelse og influensa. Å bli matforgiftet er heller ikke noe vi ønsker oss.

Likevel sier 95 prosent at de alltid vasker hendene etter å ha vært på offentlige toaletter, men at bare 67 prosent av dem snakker sant, skriver Helsenett.no.

Og kun 33 prosent bruker såpe, så du kan jo bare tenke deg hvor skittent et offentlig toalett egentlig er.

Er vannkranen automatisk?

På et offentlig toalett er vi ikke alene, nei, her holder et helt lass med bakterier oss med selskap. Likevel kan vi ikke gå rundt med hansker, munnbind og overlevelsesdrakt hver gang vi tar en burger på McDonalds.

Men vi kan ta våre forholdsregler, og lære oss noen enkle hygienske do-knep. Og først må vi finne ut av hvor vi skal sette inn støtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer