Hår

Det enkle trikset for glansfullt hår

Og det koster ikke én krone.

BLANKT HÅR: Du kan faktisk få enda mer glansfullt hår hvis du avslutter dusjen med kaldt vann, ifølge frisøren. Foto: Panthermedia
BLANKT HÅR: Du kan faktisk få enda mer glansfullt hår hvis du avslutter dusjen med kaldt vann, ifølge frisøren. Foto: Panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hva kjennetegner sunt og vakkert hår? Jo, vi ønsker selvfølgelig alle mer volum. Men det hjelper ikke at håret er tykt hvis det ikke er glansfullt. Og nøkkelen til glansfullt hår er å lukke skjellagene, ifølge frisøren.SE OGSÅ: Vasker du håret i riktig rekkefølge?

Ikke dropp balsamen

Åpne skjellag – som er den ytterste delen av håret – gjør at håret ser flisete og matt ut. - Det er derfor det er viktig å bruke balsam, fordi den lukker skjellagene, sier Olimb-frisør Anette Bjørke til KK.no i denne artikkelen. - Bruker du ikke balsam, blir det gjerne tørt, matt og statisk. Har du farget håret, kan du også miste fargen raskere, legger hun til.

Trikset som er helt gratis

Er håret fremdeles ikke så glansfullt som du ønsker? Da finnes det et triks som er helt gratis. - Det kan også ha en heldig effekt å skylle håret i kaldt vann rett før du går ut av dusjen. Det får skjellagene i håret til å lukke seg enda litt mer, og håret vil se blankere ut, sier Bjørke.Men du bør kun skylle håret i kaldt vann, understreker frisøren. - Vasker du håret i for varmt eller for kaldt vann, vil det stimulere talgproduksjonen og gi fett hår. Perfekt temperatur er noen grader over kroppstemperatur.

Liv Tylers beste tips

Er det noen som er kjent for vakkert, glansfullt hår er det alveprinsessen i Ringenes Herre, Liv Tyler. Og skuespilleren sverger til iskaldt vann.- Mitt beste triks for sunt hår er helt genialt. Jeg avslutter dusjen med kaldt vann på både hår og hud, sier hun til den britiske utgaven av magasinet Marie Claire. - Det er det beste tipset for glansfullt hår. I tillegg er det bra for sirkulasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer