Sosiale Behov

- Det er faktisk ikke sunt å alltid være to i et forhold

Har du og kjæresten veldig forskjellige sosiale behov? Det bør tas på alvor, ifølge ekspertene.

SUNT Å VÆRE ALENE: Når du får vært litt alene, får du kjenne ordentlig på hvem du er. Dessuten har forholdet godt av at dere får savnet hverandre litt.  Foto: Shutterstock / Julia Luzgareva
SUNT Å VÆRE ALENE: Når du får vært litt alene, får du kjenne ordentlig på hvem du er. Dessuten har forholdet godt av at dere får savnet hverandre litt. Foto: Shutterstock / Julia Luzgareva Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inviterer kjæresten din stadig med seg alle vennene deres når du vil finne på noe med ham, eller føler du han ofte dropper deg til fordel for «gutta»? Eller er det kanskje sjeldent rom for at du kan dra på venninnetur? Da er det på tide med en liten prat og inngåelse av noen kompromisser. 

Svært forskjellige sosiale behov i et forhold kan nemlig være årsak til samlivsbrudd om vi ikke tar dem på alvor, forteller Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut og daglig leder ved privatpraksisen Åpen Dialog i Sandnes. Disse behovene er det nemlig viktig at dere får dekket.

- Ja, absolutt. Men kanskje er det de færreste som gjør det i forelskelsens rus? Det er i alle fall ikke uvanlig at man er forskjellige på det punktet. Kanskje er den ene mer ekstrovert og den andre mer introvert, begge er sosiale, men på hver sin måte.

- Slik jeg ser det som parterapeut er kompromiss en forutsetning for forholdets eksistens. I alle fall om du ønsker et romantisk og vitalt forhold, sier hun. 

LES OGSÅ: Derfor kan han bli sittende på do i all evighet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer