Sinne

Det er sunt å bli sinna

Selv om det er uhyggelig, gir det en hyggelig helsegevinst.

FÅ DET UT: Å uttrykke at du er sint fører til en blodstrøm til hjernen, noe som antas å være tilknyttet til lykkefølelsen.
FÅ DET UT: Å uttrykke at du er sint fører til en blodstrøm til hjernen, noe som antas å være tilknyttet til lykkefølelsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er få ting som er verre enn innestengt aggresjon, og det merkes også på kroppen. Nå viser nyere forskning at det er bedre for din mentale helse å slippe ut alt sinne, enn å ha det for deg selv. Å uttrykke at du er sint fører nemlig til en blodstrøm til hjernen, som antas å være tilknyttet til lykkefølelsen, ifølge Telegraph.co.uk.LES OGSÅ: Lær deg å si nei!

Økte aggresjonsnivået

Det er universitetet i Valencia som står bak denne forskningen. De ville finne ut hva som skjer med kroppen vår når vi blir rasende. Forskerne samlet 30 frivillige menn i et laboratorium og økte sakte, men sikkert, aggresjonsnivået deres.LES OGSÅ: Aldri mer humørsyk

Leste setninger

Mennene fikk uttdelt en liste med utsagn, som de skulle lese med lav stemme til hverandre og deretter tenke på en situasjon da de følte det slik. Setningene økte gradvis fra «dagen i dag er ikke annerledes fra en annen dag» til «jeg er oppslukt av hat».I starten og på slutten av eksperimentet skannet de hjernene til de frivillige, i tillegg til å måle puls, blodtrykk, stresshormoner og testosteron. Funnene viser at den venstre halvkule av hjernen ble mer stimulert når mennene ble sinte. LES OGSÅ: Syting er sunt

Ikke bare positivt

Men selv om et raserianfall i ny og ne kan være bra for deg, bør du likevel være klar over bieffektene. Studien viser også at pulsen og blodtrykket til de frivillige økte nemlig da de ble sinte. Stresshormonet gikk ned, mens testosteronnivået gikk opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer