Helse & Livsstil

Det går rundt for NAF

Norges Automobil-Forbund (NAF) mener kvinner i Bergen trenger eget rundkjøringskurs.

Det går rundt for NAF
Publisert
Sist oppdatert
Bergen (NTB): NAF i Bergen og omegn har invitert 600 kvinnelige medlemmer til rundkjøringskurs. Det er ikke første gang at NAF gjør dette.

 • Heller bil enn dame

 • – Vi begynte med dette for noen år siden. Vi har hatt «bli kjent med bilen»-kurs, glattkjøring, førstehjelp og rundkjøringskurs for jenter. Det har vært veldig populært. Vi har kvinner fra 25 år og opp til pensjonistalder på kursene, sier leder i kvinnekomiteen i NAF avdeling Bergen og omegn, Sonja Blom Hagen, til Bergens Tidende.

  NAF lar være å annonsere for arrangementene, for å unngå refs.

  – For noen år tilbake kom det reaksjoner fra Likestillingsrådet etter en jentedag i Oslo. Ved å sende ut personlig brev, slipper vi å få dem på nakken. I løpet av ti år med utsending av brev har jeg bare fått to-tre negative reaksjoner, sier Blom Hagen.

 • Skapt for å føde i bilen?

 • Leder for trafikkseksjonen ved politiet i Bergen, Jan Gunnar Bøe, synes det virker rart med egne rundkjøringskurs for kvinner.

  – Det er sikkert godt ment. Men jeg forstår det dersom noen kvinner oppfatter dette tiltaket som stigmatiserende, sier han.
  Han tror det finnes nok av begge kjønn som trenger kurs i rundkjøring.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer