Helse & Livsstil

Det går rundt for NAF

Norges Automobil-Forbund (NAF) mener kvinner i Bergen trenger eget rundkjøringskurs.

Det går rundt for NAF
Publisert
Sist oppdatert
Bergen (NTB): NAF i Bergen og omegn har invitert 600 kvinnelige medlemmer til rundkjøringskurs. Det er ikke første gang at NAF gjør dette.
 • Heller bil enn dame
 • – Vi begynte med dette for noen år siden. Vi har hatt «bli kjent med bilen»-kurs, glattkjøring, førstehjelp og rundkjøringskurs for jenter. Det har vært veldig populært. Vi har kvinner fra 25 år og opp til pensjonistalder på kursene, sier leder i kvinnekomiteen i NAF avdeling Bergen og omegn, Sonja Blom Hagen, til Bergens Tidende.NAF lar være å annonsere for arrangementene, for å unngå refs.– For noen år tilbake kom det reaksjoner fra Likestillingsrådet etter en jentedag i Oslo. Ved å sende ut personlig brev, slipper vi å få dem på nakken. I løpet av ti år med utsending av brev har jeg bare fått to-tre negative reaksjoner, sier Blom Hagen.
 • Skapt for å føde i bilen?
 • Leder for trafikkseksjonen ved politiet i Bergen, Jan Gunnar Bøe, synes det virker rart med egne rundkjøringskurs for kvinner.– Det er sikkert godt ment. Men jeg forstår det dersom noen kvinner oppfatter dette tiltaket som stigmatiserende, sier han.Han tror det finnes nok av begge kjønn som trenger kurs i rundkjøring.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.