Bakepulver

Det magiske hvite pulveret

Det løser rett og slett mange av dine problemer - garantert helt lovlig.

VIRKER NØYTRALISERENDE PÅ DÅRLIG ÅNDE: Bland en spiseskje bakepulver i et halvt glass vann etter å ha spist løk eller hvitløk. Sjekk flere pussige bruksområder for bakepulver under. Foto: Gunn Beate Reinton Rulnes
VIRKER NØYTRALISERENDE PÅ DÅRLIG ÅNDE: Bland en spiseskje bakepulver i et halvt glass vann etter å ha spist løk eller hvitløk. Sjekk flere pussige bruksområder for bakepulver under. Foto: Gunn Beate Reinton Rulnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Egentlig burde vi ha en boks bakepulver stående både i kjøleskapet, badehylla, medisinskapet, i nærheten av vaskebøtta og i treningsbagen. Bakepulver kan brukes til mye!

Mat til uteblomstene

Klematis og peoner er glade i bikarbonat til middag. Bland to spiseskjeer i to liter vann. De viser sin takknemlighet med store og vakre blomster, ifølge Readers Digest.

Behandle brannskader

Har du brent deg på ovnen? Hell endel bakepulver i en bolle med vann og isbiter. Dynk gasbind i oppløsningen, og legg på brannsåret. Gjenta til det ikke lenger føles varmt der du brant deg. Mange slipper også blemmer etter en slik behandling.

Les også: Lag dine egne ansiktsmasker

Hygienehjelp

Bland en spiseskje bakepulver i et halvt glass vann etter å ha spist løk eller hvitløk. Bakepulveret nøytraliserer den dårlige ånden. Denne blandingen kan også lindre munnskold. Bruker du bakepulver i tørr tilstand i armhulene nøytraliseres også svettelult. Du lukter ikke blomster eller parfyme etterpå, men du lukter i alle fall ikke vondt.

Mørne kjøtt

Gni biffen inn med bakepulver, og legg det i kjøleskapet i tre til fem timer. Rens kjøttet godt før du steker det. Kjøttet smelter i munnen!

Tar bort lukt

Lukter det vondt i skoskapet? Fyll tåen av en ren sokk med bakepulver, tre til fire spiseskjeer, og slå en knute øverst. Legg sokkene i skapet som lukter vondt. Bakepulveret absorberer lukten. Dette funker også i kjøleskapet, men da kan du ta bakepulveret i en kopp.

Kortvarig lindring av tannpine

Rør en halv teskje bakepulver og en halv teskje salt i et vannglass. Skyll munnen i tre til fire minutter, og tannpinen holdes i sjakk til du får kommet deg til tannlegekontoret.

Hvitere tenner

Nei, bakepulver bleker ikke tennene, men fjerner misfarging og du får hvitere tenner. Det skal også hjelpe mot ising, og er bra for tannkjøttet.

Les også: Slik unngår du stinkende joggesko

Husvask

Sitron, eddik og bakepulver er bra hvis du vil rengjøre uten vaskemidler. Hvis du foreksempel vil rengjøre en skitten ovn skal du fukte innsiden av stekeovnen med vann før du påfører bakepulver. Sett ovnen på 50 grader over natten. Neste morgen vil det være mye lettere å rengjøre.

Bedre prestasjoner

Får du i deg to til tre spiseskjeer bakepulver et par timer før trening, kan du oppnå prestasjonsøkende effekt, ifølge Sosial- og helsedirektoratet.

Det er gjort mye forskning på inntak av bikarbonat, og forskningen peker entydig på at inntak av bikarbonat (altså bakepulver) har en prestasjonsfremmende effekt på øvelser som utføres med nær maskimal intensitet, og som varer i 1-7 minutter.

Bomber

Bakepulver, kinderegg-beholder og vann = bombe! Det visste disse gutta her. Men prøv bare den første hjemme.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer